EğlenceManşetler

Nintendo akıllı telefonlar için oyun geliştirmeye başlıyor

nintendo-logo-280115

Nintendo akıllı telefonlar için oyun hazırlayacağı iddialarını uzun süre boyunca yalanlasa da, sonunda yazılımcı DeNA ile birlikte akıllı cihazlar için “yeni” oyunlar geliştireceğini açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada “yeni” kelimesinin vurgulanması, Nintendo’nun sadece Super Mario Bros. ve diğer popüler oyunlarını Android’e taşımak gibi bir yaklaşım içinde olmayacağını ortaya koyuyor.

Açıklamanın devamında da Wii U veya 3DS için geliştirilen oyunların akıllı telefonlara uyarlanması gibi bir yolun izlenmeyeceği ve akıllı cihazlar için işlevlerine uygun oyunların hazırlanacağı açıkça ifade edildi. Şirket böylelikle değerli entellektüel mülkiyet portföyünden yeterince yararlanılmadığını düşünen hissedarları da rahatlatmış oldu. Böylelikle popüler Nintendo kahramanlarının Candy Crush benzeri mobil oyunlarda boy göstermesinin de önü açılmış oldu.

Nintendo, ücretli indirilebilir içerikler barındıran ücretsiz oyunları test etmeye geçtiğimiz yıl başlamıştı. Buna ek olarak, şirket Puzzles and Dragons’un 3DS’e özgü bir versiyonu için karakterlerini GungHo isimli oyun stüdyosuna lisanslamıştı. Yapılan anlaşma çerçevesinde Nintendo; Japonya’nın popüler oyun portallarından birinin sahibi olan, Final Fantasy gibi meşhur oyunların mobil versiyonlarını hazırlayan ve Blood Brothers gibi başarılı oyunların altına imza atan DeNA’nın yüzde 10’luk hissesine sahip olacak. Bunun karşılığında DeNA da Nintendo’nun yüzde 1.24 oranındaki hissesini kontrol edecek.

nintendo-170315

Nintendo tarafından yapılan açıklamada şirketin fikri mülkiyet portföyünün yeni ortaklık kapsamında gelişime açık olacağının altı çizildi. Nintendo ve DeNA; akıllı telefonlar, tabletler, PC ve Nintendo sistemleri için çevrim içi bir üyelik servisi de kuracak.

Nintendo’nun duyurduğu bir diğer gelişme ise “NX” kod adıyla anılan özel oyun platformu oldu. Kod ad tercihi akıllara yeni nesil bir konsolu getirse de, şirket projenin detaylarını açıklamak için henüz erken olduğunu ve yıl içinde daha fazla bilginin paylaşılacağını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER