EğlenceManşetler

Nintendo akıllı telefon uygulamalarına yönelecek, ancak oyun konsollarına da bağlı kalacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo oyunlarını kendi konsollarına özel kılma stratejisini sürdüreceğinin altını bir kez daha çizerken, akıllı telefon ve tabletleri Nintendo ürünlerine olan talebi artırma konusunda kullanmayı planladığını açıkladı. Yatırımcılar için düzenlenen brifingte konuşan Nintendo CEO’su Satoru Iwata, şirketin akıllı cihazları müşterilerle bağ kurmak adına kullanacağını belirtti. Mevcut oyunların mobil platformlarda yayınlanacağı iddialarını reddeden Iwata, Nintendo’nun entegre bir yazılım ve donanım şirketi olarak gücünü farklı alanlarda gösteremediğini dile getirdi.

nintendo-logo

Mobil uygulamaların bu yıl içinde yayınlanacağını belirten CEO, planlara ilişkin fazla detay vermedi. Iwata söz konusu uygulamaların daha önce mobil konsollarla sınırlı tutulan oyunlarla ilgili servisler sunacağını sözlerine ekledi. Oyun dışı özellikler konusunda akıllı cihazların daha iyi bir servis sunmaya daha yatkın olduğunu söyleyen Iwata, şirketin bu amaç doğrultusunda uygulamaları hazırlayacağını ifade etti. Uygulamaların tasarımındaki temel noktaysa kullanıcıları Nintendo ürünlerini satın almaya teşvik etmek olacak.

Wii U satışlarının istenen seviyeden uzak seyrine rağmen, Iwata Nintendo’nun temel strateji olarak oyun konsolu üretmeye bağlı kalacağını söyledi ve bu konsolların geleceği konusunda karamsar olmadıklarının altını çizdi. Şirket tablet boyutlarındaki GamePad oyun kumandasından daha iyi faydalanacak oyunlar geliştirmeye odaklanacak. Bu çalışmalar doğrultusunda hazırlanacak oyunların haziran ayında düzenlenecek E3 oyun fuarında görücüye çıkması bekleniyor.

İlgili >> Nintendo

İLGİLİ HABERLER