EğlenceManşetler

Nintendo 3DS 25 Martta, 750-800 TL arasında bir fiyatla Türkiye’de satışa çıkıyor – Galeri & Video

img_0833Nintendo üç boyutlu taşınabilir eğlence cihazı Nintendo 3DS’in Avrupa ve ABD’deki piyasaya çıkış takvimini 19 Ocak tarihinde Amsterdam ve New York’ta aynı anda düzenlemiş olduğu basın toplantılarıyla açıklamıştı. 25 Martta Avrupa’da piyasaya çıkacak olan bu taşınabilir oyun konsolunun Türkiye’de de Avrupa’yla aynı anda satışa çıkacağını öğrenmek bizim için çok güzel bir haber oldu.

Nintendo Türkiye, bugün İstanbul Point Hotel’de düzenlediği bir basın toplantısıyla Nintendo 3DS’in Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. İlk kez canlı bir şekilde tanışma fırsatı yakaladığımız Nintendo 3DS gözlüksüz üç boyutlu oyun keyfi yaşanmasını sağlıyor. 3.53 inç, 800 x 240 piksel çözünürlüklü 3D ekrana sahip olan 3DS’te üç boyutlu fotoğraf çekilmesini sağlayan stereo kameralar da yer alıyor. Cihazda 360 derece kontrol sağlayan analog kol, jiro hareket sensörleri gibi yeniliklerle sadece görsel açıdan değil oyun destekleri açısından da kullanıcılara yenilikler sunuyor.

Galeri: Nintendo 3DS Basın Fotoğrafları
[nggallery id=508]

Nintendo 3DS yepyeni iki servisle birlikte geliyor. Bunlardan ilki olan StreetPass sayesinde diğer 3DS’ler ile otomatik olarak arkadaş ekleme, oyun karakterleri transferi gibi veri alışverişi yapılabiliyor. Cihaz uyku modundayken bile çalışan bu özellik kullanıcının oyun oynayış karakteristiğine göre davranışını belirliyor. Diğer özellik olan SpotPass ise erişime açık olan kablosuz bağlantı noktalarını yakalıyor; yeni bilgi, oyun verisi, ücretsiz yazılım ve videoları cihaza indiriyor. Bu özellik de uyku modunda çalışabiliyor. SpotPass özelliği mayıs ayında Avrupa ve Türkiye’de yayınlanacak yeni bir yazılım güncellemesi kapsamında aktif hâle gelecek. Bu servis kapsamında Eurosport’un 3D içeriklerine, Shaun Sheep’in sadece Nintendo 3DS’e özel bölümlerine erişim mümkün olacak. Bu arada SpotPass’in Avrupa’ya özel içerikleri Türkiye’deki Nintendo 3DS’ler tarafından da izlenebilecek. Nintendo Türkiye, 3DS kullanıcılarının SpotPass servisini her yerde kullanabilmeleri için mobil operatörlerle görüşmelerini sürdürüyormuş. Bu görüşmelerin sonucu yazılım güncellemesinin geleceği mayıs ayına kadar alınacaktır diye düşünüyoruz.

Nintendo 3DS’te çeşitli oyun ve uygulamalar da yüklü bir şekilde geliyor. Nintendo 3DS Kamera, Nintendo 3DS Sound, Mii Maker, Street Pass, Mii Plaza, Augmented Reality Games (Arttırılmış Gerçeklik Oyunları), Activity Log, Face Raiders gibi oyun ve uygulamalar Nintendo 3DS sahiplerini bekliyor olacak. Bu uygulamalardan Activity Log cihaz üzerindeki tüm aktiviteyi kayıt altına alıyor. Üstelik bu kayıtlar hiçbir şekilde silinemiyor. Nintendo eShop sayesinde kullanıcılar oyun fragmanlarını izleyebilecek, yazılım sıralamalarına göz atabilecek veya yazılım satın alabilecek. Sistem Transfer özelliği ise kullanıcıların satın aldıkları yazılımları bir 3DS’ten diğerine aktarma fırsatı sunuyor. Bu arada, Nintendo DSi’ye DSiWare üzerinden indirilmiş yazılımlar Nintendo 3DS’e aktarılabilecek. Ebeveyn kontrol desteği sayesinde de anne ve babalar Nintendo 3DS’in oyun içeriklerini, kablosuz bağlantı ve 3D ekran ayarlarını çocuklarının değiştirmesini önleyebilecek.

Galeri: Nintendo 3DS Türkiye Lansmanı
[nggallery id=509]

Nintendo 3DS’in Türkiye lansman toplantısında bu üç boyutlu taşınabilir eğlence cihazını yakından inceleme fırsatı bulduk. Cihazın alt kısmında yer alan dokunmatik ekran genellikle menülerde dolaşım ve ayarlama gibi özellikleri gerçekleştirmek için kullanılıyor. Ayrıca oyun içinde de dokunmatik kontrollerin parmaklarla veya kalemle yapılmasını sağlıyor. Üstteki 3D ekran ise gözlük gerektirmeden üç boyut efektlerin tadını çıkarmayı sağlıyor. Nintendo 3DS’in 3D ekranının bulunduğu üst kısmın sağ kenarında ekranın 3D seviyesini ayarlamaya yarayan bir ayar bölümü bulunuyor. Buradan 3D özelliğini tamamen kapatabilir ya da gözünüzün rahat edebileceği şekilde üç boyut seviyesini ayarlayabilirsiniz. Bu ayar bölümü rahat bir kullanım için oldukça önemli. Şayet ekranın 3D seviyesini iyi ayarlamazsanız, çok kısa bir süre sonra kendinizi kötü hissetmeye başlayabilirsiniz. Bunun dışında Nintendo 3DS’in 3D ekranı gerçekten etkileyici. Cihazın üst kısmının arka tarafında yer alan stereo kameralarla çekilen fotoğrafların kalitesi düşük olsa da, üç boyutlu olması ve cihaz üstünde rahat bir şekilde görüntülenebilmesi bu fotoğrafları oldukça ilgi çekici kılıyor.

Yazının başında da belirttiğimiz gibi Nintendo 3DS 25 Mart günü Türkiye’de piyasaya çıkıyor. 750-800 TL arasında bir fiyattan satılması planlanan bu cihazla birlikte 15 oyun da piyasada olacak. Bu oyunların arasında The Sims 3, PES 2011 3D, Asphalt 3D, Super Street Fighter IV 3D Edition ve nintendogs gibi popüler oyunlar da yer alıyor. İlerleyen haftalarda yeni oyunlar da gelmeye devam edecek. Öte yandan Nintendo, 3DS ile birlikte ilk kez bölgesel kilit uygulamasını da devreye sokuyor. Amerika, Asya ve Avrupa gibi üç farklı bölge için özel Nintendo 3DS versiyonları bulunacak ve bir bölgede satın alınan Nintendo 3DS ile diğer bölgeye ait servisler kullanılamayacak. Türkiye’de satılacak Nintendo 3DS’ler Avrupa bölgesine dahil olacak.

Japonya’da 26 Şubatta piyasaya çıkan, büyük ilgi gören ve ilk gün 400 bin adet satan Nintendo 3DS, bakalım Türkiye’de ne kadar ilgi görecek?

Video: Nintendo 3DS Ürün Özellikleri

BASIN BÜLTENİ

GÖZLERİNİZE İNANIN, ÇÜNKÜ  NINTENDO 3DS, EĞLENCE DÜNYANIZA BOYUT KAZANDIRACAK

Nintendo’nun yeni taşınabilir devrimsel el konsolu 3DS, 25 Mart tarihinde Avrupa ile aynı zamanda Türkiye’de satışa sunuluyor. Gözlüksüz 3 boyutlu oyun oynama imkanı sunan cihaz, 3 boyutlu fotoğraf çekme, internete bağlanma gibi yepyeni özellikleriyle  oyunseverlerin el konsolu deneyimlerini farklı bir dünyaya taşıyor. Japonya’daki satışı için günler öncesinden kuyruklar oluşan Nintendo 3DS’in Türkiye lansmanı, Point Hotel Barbaros’da düzenlenen bir toplantıda yapıldı. Nintendo Türkiye Genel Müdürü Hasan Çolakoğlu, ürün hakkında bilgi verirken, “1982 senesinde aldığım ile Game & Watch’tan beri, Nintendo’nun çıkardığı tüm konsollarla tutku ile oynamaktayım. Ancak Nintendo 3DS şimdiye kadar gördüğüm tüm mobil cihazlardan ayrı bir deneyim yaşatıyor. Görmeden ve göstermeden anlatmak çok zor. Ama eline alan bir daha bırakamayacak.” dedi.

Nintendo 3DS’in özel gözlüklere ihtiyaç duymadan kullanıcı tarafından ayarlanabilen ve 3 boyutlu (3B) görüntü almanızı sağlayan 3.53 inç boyutunda 800×240 piksel çözünürlüklü özel bir ekranı bulunuyor. Üzerinde bulunan stereo kameralar, kullanıcıların 3B fotoğraf çekmesini ve 3B ekranda görüntülemesini sağlıyor. Cihazdaki yeni arayüzler, 360 derece kontrol sağlayan analog kol, hareket algılama ve gyro hareket sensörleri özellikleri teknolojik boyutuna önem kazandırıyor.

SpotPass özelliği sayesinde, wireless hotspotları ve wireless LAN bağlantı noktalarını yakalıyor ve yeni bilgi, oyun verisi, ücretsiz yazılımlar, videolar ve daha fazlasını indirmek için kullanıyor. Uyku modunda iken de bu özellik çalışıyor. Nintendo 3DS’in en önemli özelliklerinden biri de StreetPass. Bu özellik sayesinde diğer 3DS’ler ile otomatik olarak arkadaş ekleme, oyun karakterleri transferi gibi, data alışverişi yapıyor. Uyku modunda da çalışan bu özelliği çoğu oyunun oynanışlarına farklı şekilde entegre ediliyor. Cihazda yer alan HOME tuşu, oyun veya uygulamalar esnasında, kapatmaya gerek olmadan menüye dönmek veya internet tarayıcıya bağlanmak istendiğinde büyük kolaylık sağlıyor. Nintendo 3DS, Nintendo 3DS Kamera, Nintendo 3DS Sound, Mii Maker, StreetPass, Mii Plaza, AR Games, Acitivity Log, Face Raiders vb. bir çok yazılım ile beraber geliyor. Ayrıca Nintendo eShop sayesinde kullanıcılar, oyun fragmanları izleyebilecek, yazılım sıralamalarına bakabilecek ve yazılım satın alabilecekler. Sistem Transfer özelliği, kullanıcıların satın aldıkları yazılımları bir Nintendo 3DS’den bir diğerine aktarmalarını sağlayacak. Ayrıca Nintendo DSi’a DSiWare üzerinden indirilmiş yazılımlarda Nintendo 3DS’e aktarılabilecek. Ebeveyn Kontrolü sayesinde, anne babalar Nintendo 3DS’in oyun içeriklerini, kablosuz bağlantı özelliklerini ve 3D gibi özelliklerini kısıtlayabilecekler.

Nintendo 3DS, farklı oyunlarla dopdolu geliyor

Geriye uyumluluk özelliği sayesinde Nintendo 3DS’de DS ailesi için üretilmiş oyunları da oynamak mümkün olacak. Eski oyunların yanı sıra 3DS için üretilmiş eğlenceli birçok oyunla da birlikte satışa çıkıyor. Nintendo 3DS’in en önemli çıkış oyunları arasında Nintendogs + Cats ( “Nintendogs + Cats: Golden Retriever & New Friends”, “Nintendogs + Cats: French Bulldog & New Friends” ve “Nintendogs +  Cats: Toy Poodle & New Friends” olmak üzere 3 oyunla gelecek), Pilotwings Resort ve Super Street Fighter 4 3D Edition yer alıyor.

Mario Kart 3DS, Paper Mario 3DS, Super Mario 3DS, Kid Icarus, Starfox64, Zelda Ocarina of Time 3DS, Professor Layton and The Mask of Miracle ve Animal Crossing 3DS gibi Nintendo’nun çok satan oyun serileri de gelecek dönemde Nintendo 3DS için çıkacak. Nintendo 3DS diğer oyun firmalarından da güçlü destek alarak geliyor. Dead or Alive Dimensions, PES 3D, Metal Gear Solid Snake Eater 3D, Resident Evil Merchaneries, Resident Evil Revelations, Sims 3, Tom Clancy’s Ghost Recon, Tom Clancy’s Splinter Cell Chaos Theory, Samurai Warriors 3D, Ridge Racer 3D ve çok daha fazlası yakında oyunseverler ile 3DS’te buluşacak.
Nintendo 3DS ne kadara satılacak?

Nintendo 3DS’in satışa çıkan kutusunda; el konsolu, şarj standı, şarj adaptörü, stylus kalemi, 2GB’lık SD hafıza kartı ve AR (augmented reality) Cards yer alıyor. Amerika, Avrupa ve Asya bölgeleri arasında hem piyasaya çıkacak ürünlerin farklılığı hem de Spotpass üzerinden gelecek oyunlar ve multimedia içerik nedeniyle, “Region-lock” uygulanıyor. Bu nedenle Türkiye için referans fiyatlandırma Avrupa fiyatı üzerinden uygulanıyor. Nintendo 3DS’in Avrupa perakende satış fiyatı 249-280 Euro arasında değişiyor. Türkiye’de, oyun konsollarına ve oyunlarına, Avrupa’nın hiçbir yerinde uygulanmayan yüzde 20 ÖTV uygulaması bulunuyor. Gümrükte peşin ödenen ve doğrudan mal maliyetine yansıtılan bu vergiye, yüzde 3 KKDF, vadeli kur riski, fonlama maliyetleri, perakendede talep edilen kredi kartı komisyonları da eklenince, konsol grubunda Avrupa’yla yüzde 40’lara varan fiyat farkları oluşuyor. Bu nedenle Nintendo 3DS’in Türkiye’deki beklenen satış fiyatı KDV dahil 750-800 TL civarında olacak.

İLGİLİ HABERLER