Eğlence

Nintendo Super Smash Bros. ve kur oranları sayesinde kârlılığını korudu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo-logo-280115

Nintendo’nun yeniden mali refaha ulaşmak için yavaş ve sabırlı adımlarla sürdürdüğü yolculuğu, açıklanan en yeni finansal sonuçlarla devam etti. Mali yılının üçüncü çeyreğinde 2.3 milyar dolarlık gelir elde eden şirket, bu rakamın 270 milyon dolarlık kısmını kâra çevirmeyi başardı. Böylelikle Nintendo üst üste ikinci çeyreği kârla tamamlamış oldu. Şirketin kârlılığını korumasında Japonya’nın para birimi yenin euro ve Amerikan doları karşısında gösterdiği zayıf performans önemli rol oynadı. Yıl sonunu da kapsayan dönemde Nintendo’nun satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 oranında düşmesinin ise etkisini mali yılın tamamını kapsayan sonuçlarda gösterebileceği belirtiliyor.

Nintendo geride kalan çeyrekte 1.91 milyon Wii U satışı gerçekleştirdi. Bu rakam bir önceki yılın aynı döneminde yapılan 1.95 milyon Wii U satışının altında kalsa da, şirket aradaki farkı oyun satışları sayesinde kapatmayı başardı. Geride kalan çeyrekte 11.2 milyon Wii U oyunu satan Nintendo, konsolun tarihindeki en iyi oyun satış performansını ortaya koydu. Kasım ayının sonlarında satışa sunulan ve kısa sürede 3.4 milyon satış rakamına ulaşan Super Smash Bros, ortaya çıkan tablonun en etkili faktörü oldu. Nintendo için mali yılın üçüncü çeyreğindeki hayal kırıklığı ise taşınabilir oyun konsolu 3DS oldu.

Yenilenen 3DS ve 3DS XL konsolların çıkışına rağmen, Nintendo’nun taşınabilir oyun konsollarının satışları yüzde 35 oranında azaldı ve şirket çeyreği 5 milyon konsol satışıyla kapattı. 3DS’in gösterdiği bu performansta yenilenen versiyonların ilk etapta Japonya, Avusturalya ve Yeni Zelanda’da satışa çıkarılmasının önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. 13 Şubat itibarıyla yenilenen 3DS ve 3DS XL’in Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarına gireceği göz önüne alınınca bu tablonun değişmesi muhtemel gözüküyor.

Nintendo’nun “Amiibo” adını verdiği küçük NFC figürleri ise sadece Kuzey Amerika’da 2.5 milyon satış rakamına ulaşmış ve şirkete 30 milyon doları aşkın bir gelir sağlamıştı. Dolayısıyla bu küçük figürlerin genel performansa da olumlu bir etkide bulunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER