Manşetler

Nikon’dan 360 derece aksiyon kamerası: KeyMission 360

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nikon-keymission-360-060116-7

Nikon, D5 ve D500 ile birlikte KeyMission 360 adını taşıyan, Nikon’un da ilk aksiyon kamerası olan ürünü duyurdu. 360 derece videoyu 4K formatında çeken KeyMission 360 için Nikon, aksiyon kameraların içinde yeni bir ailenin ilk üyesi nitelendirmesini yapıyor.

KeyMission 360 kare şekilli, GoPro Hero Session 4’ten biraz daha büyük, ancak onun gibi küp şeklinde olmayan bir kamera. Önde ve arkada lensler taşıyor. 2 metreye kadar yükseklikten düşmeye veya 30 metreye kadar derinlikteki suda kalmaya dayanabilen bu kameranın elektronik titreşim azaltma mekanizması da bulunuyor. Bunun ötesinde Nikon fiyat, piyasaya çıkış, pil ömrü veya her bir lensin görüş açısı gibi detayları paylaşmadı.

Aksiyon kamera endüstrisinin, GoPro 2000’li yılların başında aksiyon kamerası fikrini oluşturduğundan beri bu şirket tarafından domine ediliyor. Aksiyon kameraları işine giren bir diğer şirket Sony de GoPro ile büyük bir rekabet hâlinde. Garmin ve TomTom ise doğrudan rekabeti değil, daha çok GPS ve ivmeölçer gibi özelliklerin ön plana çıktığı özelliklere sahip niş ürünleri tercih ediyor.

Bu şirketlerin hiçbirisinin elinde 360 derecelik video çekimi yapabilen aksiyon kamerası bulunmuyor. Çoğu yüksek kaliteli sanal gerçeklik videoları büyük kamera halkalarıyla çekiliyor, sadece Ricoh ve 360fly’ın bireysel tüketici seviyesinde 360 derece kameraları bulunuyor.

Nikon’un 360 derece işine yönelmesi, büyük bir boşluğu değerlendirdiği anlamına geliyor. Bakalım bu plan tutacak mı, zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER