Manşetler

Nikon D5100 DSLR çoklu inceleme altında

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nikon’un orta seviye DSLR makinesi D5100 piyasaya çıktıktan sonra dijital fotoğraf temalı web site ve blogların incelemelerinden geçmeye başladı.

Nikon D5100’ün 1080p/30 video modu ve arkasında yer alan döndürülebilir, büyük ve yüksek çözünürlüklü ekran oldukça fazla beğeni toplamış durumda. Bunun yanında geliştirilmiş yüksek ISO performansı, otomatik odaklama hızındaki artış, Live View modunda LCD’yi vizör gibi kullanma şeklindeki noktalar da Nikon D5100’ün olumlu yanları olarak değerlendiriliyor. Minyatür Efekti ve Seçici Renk modu da inceleme yapan herkesi fazlasıyla etkilemiş gibi görünüyor. Tüm efektler video çekerken de kullanılabiliyor, bu sayede Gece Modunu açarak çekilen HD görüntünün 8mm siyah beyaz film gibi görünmesi sağlanabilir.

Nikon D5100’e getirilen eleştiriler ufak tefek ve çoğunluk bir çok orta ve giriş seviyesi DSLR makinelere getirilen eleştiriler türünden. Örneğin plastik gövde, odaklama ve çekim sırasında hafif geride kalma gibi eleştirilerden Nikon D5100 de nasibini alıyor. Her ne olursa olsun Nikon D5100, D5000’ün üzerine gelen iyi bir güncelleştirme niteliğini taşıyor ve Nikon’un rakipleri karşısında rekabetçiliğini korumasını sağlıyor.

Aşağıda çeşitli inceleme siteleri tarafından yapılan incelemelerin bağlantılarını bulabilirsiniz.

İlgiliPhotography Blog
İlgiliCNET
İlgiliNikon Rumors
İlgiliPocket-Lint
İlgiliPocket-Lint (2)

İLGİLİ HABERLER