Teknoloji

Nikon D300s barındıran Cyngus ile atmosferin yüksek seviyelerinde zorlu çekim görevi – Video

Uydu görüntüsü tadında fotoğraflar çekmek için o kadar da fazla para yatırıp bir uydu geliştirmeye gerek yokmuş. Cygnus adı verilen özel bir araç geliştiren bir ekip bunun içine yerleştirdikleri bir fotoğraf makinesi yerleştirdi ve gökyüzüne bıraktı. Görünüşe göre proje başarıya ulaşmış.

Cyngus adı verilen ve “kendin-yap” mantığı taşıyan bu cihaz bir balona bağlı. İçindeyse Tokina 11-16mm f/2.8 lens takılmış bir Nikon D300s DSLR bulunuyor. Girişimci ekip balona bağlı bu düzeneği bir tarlada havaya bırakıyor. Atmosferde oldukça yüksek bir seviyeye kadar ulaşan bu aygıt oldukça etkileyici görüntüler yakalıyor. Ne var ki, bazıları objektifin camını buzun kaplaması nedeniyle kötü çıkıyor. Görevin sonuna doğru balon patlıyor ve makinenin içinde bulunduğu parça yere düşüyor. Neyse ki, düzenekte bir GPS vericisi var, bu sayede ekip onu rahatlıkla bulmayı başarıyor.

Aşağıdaki videoda görevin başlangıcı gösteriliyor. Fotoğraflar içinse videonun altında yer alan Flickr bağlantısını takip edebilirsiniz.

Video: Cyngus Havaya Gönderilirken

İlgili – Flickr (Eric Leeth)

İLGİLİ HABERLER