Teknoloji

Nikon Coolpix P610: 60x optik zum, NFC, Wi-Fi

nikon-coolpix-p610-110215-1

Nikon, Japonya’da 12 Şubat tarihinde başlayacak CP+ fuarının hemen öncesinde yeni ürünlerini tanıttı. Bu ürünlerin arasında süper zum serisinin son kralı Coolpix P610 da yer alıyor.

60x optik zum barındıran bu süper zum makinede 24-1440m eşdeğer zumlu lens yer alıyor, tıpkı selefi P600’de olduğu gibi. Bu sayede geniş açılı manzara çekimleri veya çok uzaktaki nesnelerin yakalanması gibi işler rahatlıkla gerçekleştiriliyor.

Yine selefi gibi 16 megapiksel sensör barındıran P610 ile Nikon üst sınıf süper zum pazarının genel eğiliminden uzaklaşıyor; Panasonic, Sony, ve Canon gibi daha büyük sensör seçenekleri sunan rakiplerini izlemiyor. Bunun yerine P610 şirketin pazarın makul fiyatlı segmentine hitap etmesine yardımcı oluyor.

Bu yılın modelinin yeniliklerinden bir tanesi Wi-Fi bağlantı desteğinin bulunması. Bu sayede uyumlu akıllı telefonlar ile fotoğraf paylaşımı gerçekleştiriliyor. NFC bağlantı desteğinin de bulunduğunu belirtelim.

Bunun dışında yine 921 bin noktalı RGBW ekranın bulunduğunu görüyoruz. Bu ekran mevcut kırmızı, yeşil ve mavi renk katmanlarının yanı sıra beyaz noktalı katmanları da bünyesinde barındırıyor, böylelikle daha parlak ve net görüntüler, doğrudan güneş ışığı altında bile daha iyi performans sunuluyor. Çok açılı menteşesi sayesinde ekranı göğüs hizasında veya kafa üstü seviyede çalışırken istenen açıda tutmak, çekilecek görüntüyü daha rahat görmek mümkün oluyor.

Uzun odak uzunluklarının kullanımı sırasında durağan, hareketsiz çekim sağlamak amacıyla P610’da İkili Algılamalı Optik VR sistemi bulunuyor. Diğer bir deyişle görüntü sabitleme sistemi olan bu yapı sayesinde hem ön izleme hem de final görüntüler keskinliğini koruyor. Dahili elektronik vizörü kullansanız bile eklenen durağanlığın farkına varacaksınız.

GLONASS destekli GPS sayesinde çekilen fotoğraflara coğrafi konum bilgileri de ekleniyor.

Nikon Coolpix P610’un bu ay içinde çıkması bekleniyor. Makinenin İngiltere satış fiyatı 339 pound olarak belirlenmiş. Ayrıca daha basit bir makine olan ve 38x optik zum sunan Coolpix L840 da 210 pound fiyat etiketiyle yine bu ay içinde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER