Teknoloji

Nike’tan FuelBand planlarında değişiklik sinyali

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nike FuelBand ile giyilebilir teknoloji ürünlerini ana akıma sokmayı başaran ilk şirketlerden biri olmuştu. Ancak gelen son haberler FuelBand’in geleceğinin sallantıda olduğunu gösteriyor. Nike’tan CNET’e yapılan açıklamada şirketin FuelBand’i hazırlayan donanım biriminde işten çıkarmalar yapıldığı doğrulanırken; The Verge sitesine bir açıklama yapan Nike sözcüsü Brian Strong ise hızla gelişen küresel iş ortamında Nike’ın öncelikleri ve kaynaklarını hizalayacağını ifade etti. Strong dijital spor konusundaki önceliklerinin geliştiğini ve bu doğrultuda ekipte yapacakları değişikliklerde az sayıda işten çıkarmanın olacağını sözlerine ekledi.

nike-plus-fuelband-se-151013

CNET’in haberinde 70 kişinin çalıştığı birimde 55 kişinin işten çıkarıldığı iddiasının yer almasıysa bu değişimin kapsamının Strong’un ifade ettiği kadar küçük olmayacağı düşüncesinin ortaya çıkmasına neden oluyor. CNET’in haberinde Nike’ın yeni FuelBand projesinden de vazgeçtiği belirtilirken, şirketin önümüzdeki dönemde işin yazılım kısmına odaklanacağı ve Nike+ API’sını diğer üreticilere açacağı iddia ediliyor. Böylelikle başka markalı ürünlerde de Nike+ yazılımını görmek mümkün olacak. Şirket kısa bir süre önce de San Francisco’da Fuel Lab isimli bir yazılım kuluçka merkezi kurmuş ve Nike Fuel yazılımının başka ürünlere entegre edilmesi yolunda bir adım daha atmıştı.

Nike’ın bu kararı almış olmasında kaliteli bir donanım üretmenin masrafının ve zorluğunun etkili olmuş olabileceği ifade edilirken, Nike+ yazılımının Apple’ın bu yıl piyasaya süreceği iddia edilen akıllı saatte de bulunması bekleniyor. İki şirket uzun süredir çok yakın biçimde çalışırken, Apple CEO’su Tim Cook Nike’ta yönetim kurulu üyeliği görevini de yürütüyor.

Nike’tan Recode sitesine gönderilen son açıklamada FuelBand SE’nin şirketin gelecek yolculuğunda önemli bir parça olmaya devam edeceği belirtilirken, Nike+ FuelBand uygulamasının geliştirileceği ve ürünün metaluxe renklerinin de satışa sunulacağı ifade edildi. Nike öngörülebilir bir gelecek boyunca FuelBand SE satışlarının ve desteğinin devam edeceğinin de altını çizdi. Bu açıklamaya rağmen şirketin gelecekte piyasaya yeni bir ürün sürüp sürmeyeceği belirsizliğini koruyor.

İlgili >> CNET, The Verge, Recode

İLGİLİ HABERLER