Teknoloji

Nike 15 Ekimde bir etkinlik düzenliyor, yeni FuelBand gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nike 15 Ekimde New York’ta Fuel ürünüyle ilgili “NikeFuel Forum” adında bir etkinlik düzenleyecek. Her ne kadar şirketten resmi bir açıklama gelmese de, bu etkinlikte yeni bir FuelBand aksesuarın tanıtılması bekleniyor.

nike-fuelband-270812

Nike yeni aksesuarıyla ilgili çok fazla bilgi vermese de gelecek nesil Nike+ FuelBand cihazının içinde de ilginç teknolojilerin bulunması bekleniyor. İkinci nesil FuelBand’in nabız monitörü, daha hızlı veri gösterimi, Bluetooth 4.0 desteği sayesinde artırılmış pil ömrü ve sürekli eş zamanlama gibi özelliklere sahip olması bekleniyor. Ayrıca daha geniş kapsamlı Nike+ API uygulama geliştirme arayüz desteği sayesinde yazılımcılar da FuelBand’in sağlayacağı verilerden daha verimli şekilde yararlanabilecek.

Uzun zamandır beklenen FuelBand Android uygulamasının da geliştirme çalışmalarının sürdüğü söyleniyor. Nike’ın bu uygulamanın resmi duyurusunu bu ayın ortalarında gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği ise şu an için bilinmiyor. Nike aylar öncesinde yaptığı bir açıklamada FuelBand deneyimini iOS cihazları ve nikeplus.com üzerinde geliştirmek için çalıştıklarını, Android versiyonuna yönelik bir planlarının bulunmadığını kaydetmişti.

Halbuki Nike geçen yılın ortalarında bir Android uygulamasının sözünü vermişti. Daha sonra gelen yukarıdaki açıklama biraz sürpriz olmuştu, ancak Android’in giderek daha da artan popülaritesi Nike’ın da planlarında yeniden değişikliğe neden olmuş olabilir.

Bu arada Nike ve Apple’ın geçen ayki iPhone 5s tanıtımında gösterdiği ve yeni Apple akıllı telefonunun sahip olduğu M7 hareket işlemcisinden yararlanan Nike+ Move uygulamasının lansmanı da ay ortasındaki etkinlikte gerçekleşebilir. App Store’da yayınlanacak bu uygulama sayesinde iPhone 5s sahipleri Nike FuelBand deneyimini telefonlarıyla yaşayabilecek.

İlgili >> CNET

İLGİLİ HABERLER