Teknoloji

NFC Forum’dan Bluetooth cihazlarını NFC kullanarak eşleştirme rehberi

Akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazları hoparlör, kulaklık, bilgisayar, otomobil gibi cihaz ve araçlara bağlamak söz konusu olduğunda en güvenilir teknoloji Bluetooth sayılır. NFC Forum geliştiridiği yeni bir teknoloji sayesinde Bluetooth işleme sürecini daha kolay hâle getirmeyi amaçlıyor. Forum, üretici ve yazılımcılara, Bluetooth bağlantı destekli, aynı zamanda NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisi de barındıran cihazların NFC kullanarak nasıl eşleştirilebileceğini açıkladı.

NFC ve Bluetooth destekli cihazları birbiriyle eşleştirirken sadece Bluetooth’un kullanımına göre daha basit bir yol izlenecek. Yaygın olarak kullanılan mevcut Bluetooth eşleme sürecinde her iki cihazda da kodların girilmesi veya her iki cihazın ekranında görünen kodların aynı olduğunun onaylanması gerekiyor. NFC destekli cihazlarda ise bu süreç tek bir dokunuşla gerçekleştirilmiş olacak.

NFC, akıllı telefonların otomobillerle eşlenmesi durumunda cihazı otomobile tek bir defa dokundurmanın yeterli olacağını, böylelikle farklı araçlar içinde kullanılan Bluetooth ve NFC destekli cihazın her bir seferinde uzun ve zahmetli Bluetooth eşleştirme sürecine ihtiyaç kalmayacağına dikkat çekti. Aslına bakarsanız, Nokia’nın geliştirdiği NFC destekli hoparlör ve kulaklıklarda bu tarz bir eşleştirme sistemi hâli hazırda kullanılıyor. NFC Forum yayınladığı bu bildiriyle söz konusu teknolojiyi daha geniş bir kullanıcı kitlesine yaymak ve NFC’yi sürekli birlikte anıldığı mobil ödeme sistemlerinin tekelinden kurtarmak istiyor olmalı.

İlgili – NFC Forum

İLGİLİ HABERLER