Teknoloji

Nexus One Ice Cream Sandwich güncellemesini alamayacak

Google’ın ilk Nexus telefonu Nexus One’a sahip olanlar ne yazık ki Android 4.0 Ice Cream Sandwich‘i cihazlarında kullanma şansı bulamayacak. Google yaptığı açıklamayla sadece Nexus S’in yeni sürümü alacağını duyurdu. Telegraph’a konuşan Google yöneticisi Hugo Barra, Nexus S’in Ice Cream Sandwich güncellemesini birkaç hafta içinde alacağını, ancak Nexus One’ın donanımının yeni işletim sistemini taşımak için çok eski olduğunu dile getirdi.

Barra “İşletim sistemi önümüzdeki üç yılın gereksinimleri dikkate alınarak tasarlandı, kullanıcıların telefonla etkileşiminde yenilenmiş bir yöntem sunuyor.” diye konuştu. Nexus One 2010 Ocak ayında tanıtılmıştı ve ABD’de bu telefon iki yıllık kontrat karşılığında isteyen müşterilere sunulmuştu. Ice Cream Sandwich güncellemesinin alınamayacak olması, bu kitlenin kontrat sonunda yeni bir telefon edinme ihtiyacını ortaya çıkaracaktır. Nexus S ise geçtiğimiz yılın aralık ayında piyasaya çıkmıştı.

Barra, Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın Android’in kullanımının bilgisayar bilimlerinde eğitim görmek gerektirdiği şeklindeki yorumlarıyla ilgili olarak “Android, özellikle bu yeni 4.0 versiyonu mükemmel derecede sezgisel bir platform, şimdiye kadar yaptığımızın en iyisi.” diye yorumda bulundu, ayrıca “Uzman kullanıcılar için özellikler var, ancak kullanmak için ne bir kılavuza ne de bir bilgisayar bilimleri diplomasına ihtiyaç var.” diye eklemede bulndu.

İlgili – Telegraph

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER