Manşetler

Nexus 6 Ön İnceleme

nexus-6-on-inceleme-18

Lenovo’nun MWC 2015’teki standının bir bölümü Çinli şirketin geçen yıl bünyesine kattığı Motorola’nın cihazlarına ayrılmış. Bu bölümde sergilenen cihazların arasında birkaç ay önce duyurulan ve yurt dışında piyasaya sunulan Google’ın popüler Nexus telefonu Nexus 6 da bulunuyor. Her ne kadar çıkış zamanı itibarıyla yavaş yavaş eskimeye başlamış olsa da, bu telefonu göz ardı edemezdik.

nexus-6-on-inceleme-11nexus-6-on-inceleme-9nexus-6-on-inceleme-6nexus-6-on-inceleme-17Motorola’nın ürettiği bir cihaz olan Nexus 6’nın tasarımı Motorola’nın Moto serisi telefonlarını yansıtıyor. 5.96 inç’lik ekranının bulunması nedeniyle Nexus 6 epey büyük bir telefon. Ancak ekran çerçevesi mümkün olduğu kadar dar tutulmuş, böylelikle telefonu tek elle kavramak çok zor olmuyor. Ayrıca kavisli arka yüzeyi de ergonomiyi artırıyor. Telefonu sadece tek elle kontrol etmek pek kolay değil, diğer eliniz ve parmakları da işin içine dahil olmalı.

Nexus 6 cam, plastik ve metalin uyum içinde buluştuğu bir telefon. Siyah ve beyaz modellerin her ikisi de birbirinden çekici görünüyor, ancak bizim tercihimiz büyük ihtimalle beyaz yönünde olurdu. Nano SIM kartlarla çalışan telefonun suya dayanıklı olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

5.96 inç’lik AMOLED ekran 1440 x 2560 piksel çözünürlük desteğiyle gerçekten yüksek kalitede bir görsel deneyim sunuyor. Parlak ışık altında da yeterli bir görüş sunan bu ekranda film izlemek, oyun oynamak veya internette gezinmek gerçekten büyük bir keyif olacaktır.

Nexus 6’da 2.7 GHz dört çekirdekli Snapdragon 805 yongaset, Adreno 420 GPU, 3 GB RAM gibi başlıca teknik özellikler bulunuyor. Bu paket sayesinde Nexus 6 güçlü bir performans sunuyor. 32 ve 64 GB dahili depolama alanı seçeneklerinden biriyle yetinmek gerekiyor, çünkü microSD kart yuvası bulunmuyor.

Arka tarafta 13 megapiksel, otomatik odaklı ve çift LED flaşlı kamera bulunurken önde de 2 megapiksel kamera mevcut. Arka kamera 4K video kayıt desteğini de bünyesinde barındırıyor. Optik görüntü sabitleme özelliği sayesinde daha durağan, titreşimi azaltılmış videolar çekmek mümkün olacaktır. Fuar ortamı ve vakit darlığı nedeniyle kameraları pek deneyimleme fırsatı bulamadığımızı belirterek devam edelim.

Nexus 6 Android 5.0 Lollipop’un referans cihazlarından bir tanesi ve Google’ın ham Android kullanıcı arayüzünü çalıştırıyor. Bu kullanıcı arayüzü favorimiz, herhangi bir ek uygulama, özelleştirilmiş ikon, bileşen barındırmaması en büyük artısı. Ayrıca Nexus 6 önümüzdeki en az iki yıl boyunca çıkacak Android güncellemelerini ilk ve en hızlı şekilde alan cihazlardan biri olacak. Belki bu iki unsur Nexus 6’yı en çekici kılanlar arasında başta geliyor.

Nexus 6’nın da daha önceki Nexus cihazları gibi Türkiye’de piyasaya çıkmasını beklemiyoruz. Ancak yolunuz yurt dışına düşerse veya bir tanıdığınız ABD veya Avrupa taraflarına gidiyorsa, bu telefonu satın almanız mümkün olabilir.

İLGİLİ HABERLER