Teknoloji

Nexus 5 takipçisi Nexus 5X yurt dışında satışta

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-nexus-5x-280915

Nexus 5 akıllı telefonu iki yıl önce çıktığında uygun fiyatı ortalamanın üstü teknik özelliklerle buluşturmuş ve epey beğeni toplamıştı. İki yıl aranın ardından yine LG’nin ürettiği yeni bir Nexus 5 versiyonu telefonla, Nexus 5X ile karşı karşıyayız. Geçtiğimiz ayın sonunda düzenlenen bir etkinlikte, Huawei üretimi Nexus 6P ile birlikte duyurulan Android Marshmallow yüklü Nexus 5X yurt dışında satışa sunuldu.

Android 6.0 Marshmallow referans telefonu Nexus 5X ABD, Kanada, Büyük Britanya, İrlanda, Hindistan, Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerdeki mağazalarda ve mobil operatörlerde bulunabiliyor. Ayrıca Google’ın online mağazası Google Store da bu yeni Android telefonunun satışını gerçekleştiriyor.

Nexus 5X fiyatı bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor. Örneğin ABD’de 379 dolarlık fiyat etiketiyle satılıyor. Nexus 5X’in ilerleyen haftalarda Avrupa, Asya ve Latin Amerika’da yeni ülke pazarlarına giriş yapacağı belirtiliyor.

Nexus 5X için beklentiler bir hayli yüksek, ne de olsa bu telefon eşik üstü olarak nitelendirilebilecek teknik özellikleri gayet rekabetçi bir fiyattan sunuyor. 1080p ekran, Snapdragon 808 işlemci, 13 megapiksel kamera, Nexus Imprint parmak izi okuyucusu gibi başlıca özellikleri barındırıypr.

Nexus 5X’in satışa çıkmasıyla birlikte bu telefona ait kutu açma, ön inceleme ve inceleme videolarını da görmeye başladık. Nexus 6 ülkemizde piyasaya çıkmamıştı, ancak LG’nin ürettiği Nexus 5X’i Türkiye piyasasında görmek daha kuvvetli bir ihtimal taşıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER