Teknoloji

Nexus 5 (2015) Android telefonunu LG üretecek

google-nexus-5-311013

Önümüzdeki aylarda, muhtemelen sonbaharda çıkacak yeni Nexus akıllı telefonlarından birini LG üretecek. Android Pit sitesi henüz geliştirme aşamasında olan 2015 model Nexus telefonuyla ilgili bazı detaylara ulaştı. Nexus 5’in 2015 model versiyonu olacak bu yeni akıllı telefonun temeli LG’nin amiral gemisi telefonu LG G4 olmayacak.

Nexus 5 (2015) olarak anılan telefonun temelinin şimdiye kadar LG G4 olduğu düşünülüyordu. Ne var ki, yakında çıkacak Nexus telefonu tamamen yeni bir telefon olacak. LG’nin neden bu şekilde bir adım atmayı tercih ettiğini bilmiyoruz, aslında Google’ın iş ortakları genellikle Nexus telefonlarını tasarlarken ellerindeki en son amiral gemisi telefonu temel alırlar. Bu arada Nexus 5 (2015) adı da henüz resmiyet kazanmış değil.

Yeni Nexus telefonu LG’nin ürettiği üçüncü Nexus telefonu olacak. Güney Koreli şirket 2012 yılında Nexus 4 ve 2013 yılında da Nexus 5 akıllı telefonlarını Google için tasarlamıştı. Özellikle Nexus 5 birçok çevreden epey beğeni toplamıştı. Ne var ki, Google 2014 yılıyla birlikte Motorola’ya yöneldi ve Nexus 6 gibi, daha büyük ekran barındıran bir telefon çıkarmayı tercih etti.

Büyük beğeni toplamış, ayrıca rahatlıkla taşınabilen Nexus 5’e geri dönüş birçok Android fanını sevindirecek gibi görünüyor.

Google’ın bir yerine birden fazla Nexus telefonu çıkarması bekleniyor. Ayrıca LG’nin yanı sıra Huawei ile de işbirliği yaptığı söyleniyor. Yeni Nexus telefonları geçen yıllarda olduğu gibi Android’in yeni sürümünün duyurulmasıyla birlikte resmiyet kazanacaktır. Android M’in ağustos ayında çıkabileceğine dair söylentiler ortalıkta dolaşıyor, ancak beklentileri yine sonbahara yöneltmek, yeni sürümü ve telefonları ekim veya kasım aylarında beklemek daha mantıklı olacaktır.

İLGİLİ HABERLER