Teknoloji

İkinci nesil Nexus 10 tabletin üretimini de Samsung üstlenecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung ikinci nesil 10 inç Nexus tableti üretmek için kolları sıvamış olabilir. Wall Street Journal muhabiri Amir Efrati’nin Twitter üzerinden paylaştığına göre yeni Nexus 10 yakın gelecekte çıkışı yapacak. Efrati bu haberi Android ve Chrome şefi Sundar Pichai’ye dayandırdı.

samsung-nexus-10-tablet

Geçtiğimiz yıla baktığımızda Google’ın yaz ortalarında Nexus 7’yi, sonbaharda da Nexus 10’u çıkardığını görüyoruz. Benzer bir durumu ikinci nesil Google Nexus tabletleri için de geçerli olabilir. Yeni Nexus 7’nin dün tanıtılmasının ardından ikinci nesil Nexus 10’u da ekim veya kasım ayında görebiliriz.

Google’ın Android ve Chrome şefi Sundar Pichai dünkü açıklamalarında benzer bir zaman aralığının geçerli olduğuna dair net bir şey söylemedi, ancak şirketinin Retina ekranlı iPad ile rekabet edecek bir cihaz çıkarmak için iş ortaklarını beklemede tuttuğunu doğruladı.

Samsung’un ikinci nesil Nexus 10’u üretecek olmasına dair ipuçları Google ile Güney Koreli şirketin iş ortaklıklarını bitirmediğinin bir işareti sayılabilir. Son zamanlarda Samsung’un Android cihaz pazarındaki hakimiyetinin Google ile olan iş ortaklığını gölgeleyeceği, hatta bitirebileceği söyleniyordu. Ancak bu durum şimdiye kadar gerçekleşmedi. Yeni Nexus 10’un ne zaman çıkacağı henüz netlik kazanmadı, ancak tablet ya Android 4.3 ile ya da duyurulduğu zamana göre bir sonraki Android sürümüyle çıkacaktır.

İlgili >> Gizmodo, Twitter (@Amir_Efrati)

İLGİLİ HABERLER