Teknoloji

Nextbit Robin ilk Kickstarter destekçileriyle 16 Şubatta buluşacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nextbit robin

Bulut tabanlı akıllı telefon Nextbit Robin için başlatılan Kickstarter kampanyasına destek veren ilk 1000 kişi, yeni cihazlarına 16 Şubatta kavuşacak. Müjdeli haberi CES 2016’da The Verge sitesine konuşan Nextbit’in şef tasarımcısı Scott Croyle verdi. İlk olarak GSM şebekesini destekleyen modellerin sevkiyatını gerçekleştirecek olan şirket, CDMA şebekesini destekleyen modelleri yılın ilerleyen dönemlerinde sahiplerine ulaştıracak. Robin’in en son iterasyonunu CES 2016’ya getiren Croyle, cihazı Android akıllı telefon pazarındaki yüksek rekabette ayrı bir yerde konumlandıran özellikleri anlatmaya çalıştı.

Akıllı telefonun yeni iterasyonu, geçtiğimiz aylarda görücüye çıkan ilk versiyona kıyasla büyük farklar barındırmıyor. Tasarımdaki kaba gözüken kısımların daha pürüzsüz hâle getirilmiş olması ve her şeyin daha bütüncül bir izlenim vermesi dikkat çekiyor. Ancak bunun sevkiyata hazır hâle getirilen tüm cihazların geçireceği türden bir evrim olduğunu belirtmek gerekiyor. Nextbit Robin’in sevkiyat öncesindeki ince ayar sürecinden cihazın yazılımı da payını aldı. Yazılımda yapılan ince ayarın ardından akıllı telefonu test etme imkanını bulanlar, cihazın sunduğu kullanıcı deneyiminin eskisine kıyasla çok daha makul ve problemsiz olduğunu özellikle dile getiriyor.

Nextbit bir yandan da insanları uygulama ve fotoğrafları buluta göndermenin doğru ve mantıklı bir hamle olduğu konusunda ikna etmeye çalışıyor. Bu ikna aşamasında ilk Kickstarter bağışçılarının desteğini almak şirket adına büyük önem taşıyor. Söz konusu süreç önümüzdeki ay itibarıyla başlıyor.

İLGİLİ HABERLER