EğlenceManşetler

Netflix Türkçe dil desteğiyle Türkiye hizmeti sunmaya başladı

netflix şifre paylaşımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

netflix türkçeNetflix bugün İstanbul’da gerçekleştirdiği, kurucu ve CEO Reed Hastings’in de katıldığı özel bir etkinlikle birlikte Türkiye’ye özel servisinin lansmanını gerçekleştirdi. Aslında Netflix, bu yılın başında gerçekleştirdiği küresel açılımla birlikte Türkiye’deki kullanıcılara da hizmet vermeye başlamıştı. Ancak şimdi Türkçe dilinde, Türk lirası cinsinden ücretlerle ve Türkçe TV dizilerine ve filmlere de ev sahipliği yapacak şekilde, tamamen yerel şekilde faaliyetlerini sürdürecek. Netflix aylık abonelik ücretleri 15.99 TL’den başlıyor. Bu arada Netflix, Vodafone ve Vestel ile gerçekleştirdiği iş ortaklıklarının da duyurusunu gerçekleştirdi.

Netflix izleyicilere yeni bir TV izleme yöntemi sunuyor, üyelerine istedikleri her yerde; tablet, TV, akıllı telefon, oyun konsolu ve bilgisayar gibi farklı ortamlar üzerinden film veya dizi izleme imkanı sunuyor. Holywood filmleri, bağımsız filmler, belgeseller, stand-up dizilerin ve çocuklara özel geniş arşivin yanına şimdi Türkçe TV’ler ve diziler de ekleniyor. Ayrıca Netflix’te bulunan içeriğin yüzde 80’i aşkın kısmı Türkçe dublaj veya altyazı ile sunuluyor.

Netflix CEO’su Reed Hastings, Türkçe dizilerin uluslararası pazardaki bilinirliğine dikkat çekerek Netflix’in de en fazla sesini duyuran elçilerden biri olmak istediğini kaydetti. Netflix’in Türkiye’de daha yerel biçimde içerik sunmasından dolayı mutlu olduklarını, Netflix’in orijinal dizi ve filmleriyle, ayrıca lisanslanmış içeriklerle burada ve dünyanın diğer noktalarında büyümeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

NETFLIX’E TÜRKÇE FİLMLER VE DİZİLER EKLENİYOR

Netflix’e eklenen Türkçe içeriklerin arasında Güneşi Gördüm, Kelebeğin Rüyası, Recep İvedik 4, Düğün Dernek 1 ve 2 gibi filmlerle; Leyla ile Mecnun, Suskunlar, Karadayı, Ezel, Kurt Seyit ve Şura, Diriliş Ertuğrul ve Filinta gibi TV dizileri yer alıyor.

Bu arada Netflix fiyatları üzerinde de düzenleme yapıldı. Daha önce avro cinsinden olan fiyatlar TL para birimine göre yeniden düzenlendi. Standart çözünürlükte izleme imkanı sunan Temel paketin aylık fiyatı 15,99 TL olarak belirlendi. Avro cinsinden fiyatlandırmada bu paketin ücreti 26 TL civarına denk geliyordu. HD içerikler sunan Standart paketin fiyatı 27,99 TL, 4K Ultra HD içerik izleme imkanı sağlayan Özel paket ise 39,99 TL’lik aylık ücrete sahip olacak.

netflix türkçe
Netflix Türkiye aylık fiyatları

Netflix aboneleri ayda sadece bir kez ödeme yaparak geniş yelpazedeki dizilere ve filmlere erişebiliyor. Netflix Original altında kendi yapımlarını sunan ve bunlarla bir hayli büyük popülarite kazanan Netflix, aynı zamanda ABD ve Avrupa’nın ses getiren fimlerine ve dizilerine de katalog içinde yer veriyor. Buna ek olarak belgeseller ve çocuklara özel içerikler de Netflix’te önemli yer tutuyor. Netflix Original serisi altında sunulan yeni içerikler ve filmler dünyanın her yanında aynı anda izlemeye sunuluyor ve tüm bölümler tüm üyelere istedikleri her zaman izlenecek şekilde sağlanıyor.

Netflix Türkçe dil desteğine sahip içerikler de sunuyor

Şimdi Netflix dizileri Türkçe alt yazı ve dublaj seçenekleriyle sunuluyor. House of Cards, Stranger Things, Narcos, Daredevil and Jessica Jones, The Get Down gibi popüler diziler, aynı zamanda Making a Murderer, Winter on Fire, Chef’s Table gibi ödüllü belgeseller; Adam Sandler’ın The Do-Over ve Ridiculous 6 gibi filmleri de bunlar arasında yer alıyor.

Yakında çıkacak Netflix Original serisi içerikler arasında 30 Eylülde çıkacak Marvel’den Luke Cage, Gilmore Girls ve The Crown gibi diziler; Kevin James’in başrolünde olduğu True Memoirs of an International Assassin, Christopher Guest’in grup komedisi Mascots ve Brad Pitt’in Savaş Makinesi filmi gibi filmler bulunuyor.

Netflix Originals içeriklerine ek olarak Türkiye’deki aboneler Suits, Gotham, Arrow, Breaking Bad gibi Amerikan dizilerinin ve Sherlock, Peaky Blinders gibi İngiliz dizilerinin önceki tüm sezonlarına erişebilecekler. Ayrıca Hollywood ve uluslararası yapımı filmler de Netflix’te olacak. Bunların arasında Hangover, Yerçekimi, Başlangıç ve Kara Şövalye de bulunuyor.

Netflix içerik yelpazesi içinde bulunan içeriklerin çok büyük çoğunlu yüksek çözünürlükte ve Dolby Digital Plus 5.1 ses desteğiyle sunuluyor. Ayrıca 4K Ultra HD ve HDR destekli içeriklerin sayısı da her geçen gün artıyor. Gelişmiş tavsiye teknolojisi de en fazla beş kullanıcıya kadar kullanıcı profiline, sevecekleri içerikleri keşfetmeleri noktasında yardımcı oluyor.

Mobil kullanıcılar için de Netflix, sunduğu hücresel veri kontrolleri sayesinde mobil bağlantı üzerinden içerik izlerken ne kadar veri tüketileceğini kontrol etme fırsatı sunuyor. Ayrıca fast.com adresindeki hız ölçüm aracı sayesinde kullanıcılarına bağlantı hızlarını da görme konusunda yardım sunuyor. Bu arada Netflix, ekim ayı sonunda Vodafone ile geniş kapsamlı bir iş ortaklığının başlangıcını yapacak.

İLGİLİ HABERLER