Teknoloji

Nestle’nin Facebook sayfasına göre Android 4.4 KitKat ekim ayında tanıtılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nestle Almanya’nın resmi Facebook sayfasında bulunan bir fotoğrafa yapılan yorum, Android işletim sisteminin yeni sürümü Android 4.4 KitKat ile tanışmanın zamanı hakkında bilgi veriyor. Bir Nestle çalışanı tarafından yapılan yorumda Android 4.4 KitKat’ın ekim ayında tanıtılacağı belirtiliyor.

android-kitkat-040913-1

Google’ın 14 Ekimde Android 4.4 KitKat’ı tanıtacağına dair haberlerin iyice alevlendiği bir dönemde Nestle cephesinden bu tarz bir yorum gelmesi bir tür doğrulama olarak değerlendiriliyor. Ancak şirketin Almanya biriminin bu yorumunu dedikodulara mı yoksa genel merkezden promosyonel çalışmalar yapılması için gelen direktiflere mi dayandırdığı bilinmiyor. Google ile Nestle arasında varılan işbirliği bu ay içinde duyurulmuş ve tarafların bu anlaşma için herhangi bir maddi talepte bulunmadığı belirtilmişti. Bu süreçte Nestle KitKat’ın yeni Android sürümünün adı olmasına izin verirken, Google da Android logosunun şeklini alan özel KitKat üretimi için Nestle’nin yolunu açmıştı.

Yeni işletim sisteminin neleri barındıracağı henüz tam olarak bilinmiyor. Ausdroid’in haberine göre, Miracast güncellemeleri, yeni Galeri Görselleştirmeleri, yeni bildirim bileşenleri, ekran yeniden boyutlandırma alanına yönelik güncellemeler ve varsayılan olarak mavi renk şemasının kullanılacak olması bu yenilikler arasında yer alıyor.

İlgili >> PocketNow, Ausdroid, Facebook

İLGİLİ HABERLER