Teknoloji

Yeni sezonda her hafta bir NBA maçı sanal gerçeklikle yayınlanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nba sanal gerceklikDünya basketbolunun zirvesi olarak nitelenebilecek NBA, spor yayıncılığı ve yeni teknolojilerin buluşmasına da öncülük ediyor. Sanal gerçeklik teknolojisini daha önce 2015 All-Star hafta sonunda deneyimleyen organizasyon, bu ilişkisini yeni sezon ile birlikte daha yoğun bir boyuta taşıyor. NBA ile NextVR arasındaki anlaşmaya göre, her hafta bir müsabaka sanal gerçeklikle yayınlanacak. Söz konusu yayın özel spiker ve anonsçular, farklı kamera açıları ve sanal gerçekliğe uygun hâle getirilmiş istatistiklerle zenginleştirilecek.

NBA maçlarını sanal gerçeklikle izlemek için tüm sezon geçerli bir NBA League Pass sahibi olmak gerekiyor. Sanal gerçeklik teknolojisiyle yapılan maç yayınları, Samsung Gear VR ve NextVR uygulaması aracılığıyla izlenebilecek. Yapılan açıklamada, diğer sanal gerçeklik başlıkları için gerekli desteğin sezon içinde sunulacağı belirtildi. İzleyiciler oyuna ara verildiğinde salondaki eğlenceyi ve diğer perde arkası içerikleri görebilecek.

NBA sanal gerçeklik teknolojisinin yayılması için öncülük ediyor

NBA’den yapılan açıklamada, sanal gerçeklikle yapılan maç yayınlarının düzenli hâle gelmesinin profesyonel spor ligleri için bir ilk olduğu belirtildi. Milyarlarca insan tarafından takip edilen bir organizasyonun düzenli olarak sanal gerçeklikle yayınlanacak olması, teknolojinin daha fazla kişi tarafından benimsenmesi için önemli bir adım niteliği taşıyor.

Yeni sezonda sanal gerçeklik teknolojisiyle yayınlanacak olan ilk NBA müsabakası 27 Ekimde Sacramento Kings ve San Antonio Spurs arasında oynanacak. Sanal gerçeklik ile yayınlanacak oyunların tam takvimi ise ekim ayının sonunda açıklanacak.

İLGİLİ HABERLER