Teknoloji

NBA oyuncusu Matt Bonner düşen şut yüzdesinden büyüyen iPhone’ları sorumlu tuttu

matt-bonner-070715

Matt Bonner, 11 yıllık NBA kariyeri boyunca yüzde 41.4’lük üç sayı ortalamasıyla oynamıştı. Ancak geçtiğimiz yılı San Antonio Spurs’te geçiren oyuncunun ortalaması yüzde 36.5’e gerilemişti. Apple’ın daha büyük iPhone’ları piyasaya sürmesi yüzünden tenisçi dirseği sorununa yakalandığını söyleyen Bonner, yaşadığı düşüşten dolaylı da olsa yeni iPhone’ları sorumlu tutmuş oldu.

Concord Monitor sitesine konuşan Matt Bonner, teorisinin kulağa komik gelebileceğini, ancak kendisinin ikna olduğunu belirtti. Yeni iPhone’larda ekranın büyümesi nedeniyle ekranın üst kısmına erişmek için parmaklarını daha fazla gerdiğini söyleyen Bonner, bu gerilimin sonucunda tenisçi dirseği rahatsızlığına yakalandığını belirtti.

Bonner’ın şut yüzdesi sol dirseğindeki sakatlığı yüzünden geçtiğimiz sezonun üç aylık döneminde yüzde 32.4’e kadar gerilemişti. O dönemde çok acı çektiğini söyleyen Matt Bonner, topu kontrol ettiği zamanlarda hissettiği acının bile kendisini öldürecek noktaya getirdiğini ifade etti. Bonner sezonun geri kalan kısmında şut yüzdesini tekrar yüzde 42.8’e çıkarmayı başarmıştı. Oyuncu, Spurs’un antrenörlerlerinden birisinin de kendisinin teorisine katıldığını dile getirdi.

San Antonio Spurs ile sözleşmesi sona eren Matt Bonner, henüz bir takımla sözleşme imzalamış değil. Oyuncunun iPhone 6 mı yoksa iPhone 6 Plus mı kullandığı ise bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER