Teknoloji

Nasıl: Facebook Timeline sayesinde sizi arkadaş listesinden çıkaranları görün

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un yeni profil sayfasının temelini oluşturan Timeline sayesinde geçmişe dönük tüm aktiviteleri görmek mümkün. Bunun arasına herhangi bir yıl veya ayda arkadaş olunan kişilerin gösterimi de dahil.

Eğer Facebook Timeline özelliğini etkinleştirme yazımızdaki adımları takip edip yeni profil sayfasının tadına bakmaya başladıysanız, bu sayfa üzerinden sizi kimlerin arkadaş listesinden çıkardığını, artık kimlerle arkadaş olmadığını görebilirsiniz.

Bunun için Timeline sayfasında sağ üstte yer alan tarih bölümünden herhangi bir yılı seçin, sonrasında Friends (Arkadaşlar) kutusunu bulun ve “Made X New Friends” bağlantısına tıklayın. Açılan pencerede o zaman aralığında arkadaş olduğunuz kişileri göreceksiniz. Eğer bir kişinin yanında “Add Friend” yazdığını görürseniz, demek ki o kişi sizi arkadaş listesinden çıkarmış demektir. Artık bu kişiye karşı nasıl bir tavır alacağınızı belirlemek de size kalmış.

Facebook’ta kimlerin arkadaşlık listesinden çıktıklarını merak edenler için hazırlanmış birçok üçüncü parti uygulama bulunuyor. Aslında Facebook’un Timeline’ı bizzat bu amacı gütmüyor olabilir, yine de ister istemez bu çeşit bir amaca da hizmet etmiş oluyor.

Mashable aracılığıyla…

[Görsel – Mashable]

İLGİLİ HABERLER