Teknoloji

NASA’nın iPhone uygulaması güncellendi, yeni özellikler eklendi

NASA’nın web sitesini ziyaret edip buradaki fotoğraf ve videoları görüntülemeye meraklı uzay hayranları için uzay kuruluşu tarafından hazırlanan iPhone ve iPod touch uygulaması güncellendi. 2.0 versiyon numaralı yeni sürüm yeni özellikler ve tamamen yenilenmiş bir kullanıcı arayüzüyle geliyor, bu sayede kullanıcıların akıllı telefonlarıyla NASA içeriklerinde gezinmesi ve onları görüntülemesi daha kolay hâle geliyor. Uygulama şu anda App Store’da ve Türkiye’deki kullanıcılar da yükleyebiliyor.

Gökyüzünü izlemeyi seven ve dünya etrafında dönen NASA uzay aracının gökyüzündeki yerini merak edenler için buna cevap bulacak bir bölüm uygulamada yer alıyor. Güncellenmiş uygulamada NASA ziyaretçi merkezleri ve NASA programları hakkında bilgi ve bağlantılar sunuluyor. Uygulama NASA web sitesindeki sayfaları veya bileşenleri yazdırma, kaydetme, yer imleme gibi özellikler de sunuyor.

NASA 2.0 iPhone uygulamasının çalışması için iOS 5.0 veya üstü bir cihaza ihtiyaç var. NASA’nın şu ana kadar verdiği bilgilere göre şimdiye kadar 4.7 milyon kişi bu uygulamayı cihazına indirmiş. Uygulama NASA televizyonundan canlı yayın, isteğe göre video veya fotoğraf gösterme gibi özellikler de barındırıyor. NASA’nın Third Rock adını verdiği internet radyosunun yayınlarını dinleme, fırlatma bilgilerini görme de uygulamanın diğer unsurları arasında yer alıyor.

İlgili – NASA

İLGİLİ HABERLER