Eğlence

NASA Harmonic ile 4K UHD TV kanalı kuruyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nasa-uhd-tv-dunya-140915

NASA, Harmonic ile Kuzey Amerika’da, ticari amaç taşımayan ilk UHD TV (Ultra Yüksek Çözünürlüklü TV) kanalını açmak için iş ortaklığına gittiğini duyurdu.

Harmonic video iletim altyapı ekipmanları sunan bir şirket, NASA’nın da 4K içeriğe yabancı olduğu söylenemez, uzay ajansı son olarak YouTube kanalında 4K içerik de sunuyor. Yeni kanalın da NASA TV UHD adını taşıyacağı belirtiliyor.

Yeni TV kanalı sadece Ultra HD görüntüleri yayınlayacak. Bu, 4K TV’leri biraz daha cazip hâle getirecektir, tabii ki Kuzey Amerika’da satılanları. UHD TV kanalının 1 Kasımda yayın başlayacağı belirtiliyor. Harmonic sayesinde NASA saniyede 60 kare hızında 2160p video iletimi yapabilecek. Test yayınları da planlanan yayın başlangıç tarihinin öncesinde gerçekleştirilecek.

NASA’nın iletişim ofisi yöneticilerinden Robert Jacobs, Harmonic ile çalışmanın NASA’ya, HD’nin dört katı çözünürlük sunan ve dijital televizyonun geleceği olarak nitelendirilen UHD içeriği için bir kanal sağlayacağını dile getirdi.

NASA bu yeni UHD TV kanalında uzayın güzel ve nefes kesen görüntülerini gösterecek. İçerikler arasında Uluslararası Uzay İstasyonu’nundan görüntüler, diğer NASA görevlerinden kareler, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar, yeniden düzenlenmiş ve kaydedilmiş tarihi görev görüntüleri ve dahası bulunacak.

NASA, yayına sunacağı bu 4K UHD TV kanalının geniş kitlelerce izlenebilmesi için kablo ve uydu TV servis sağlayıcılarıyla görüşmeler yapıyor. Bu arada NASA’nın UHD TV kanalı internet üzerinden de yayın yapacak. Ancak yayını kesintisiz ve net izlemek için en az 13 Mbps hızında bir bağlantı gerekecek.

İLGİLİ HABERLER