Manşetler

NASA arsenikli ortamda yaşayan ve üreyen yeni bir mikroorganizma keşfetti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NASA’nın bu akşam TSİ 21.00’de yapacağı açıklama merakla bekleniyordu. Kuruluşun uzayda yaşamla ilgili bir açıklama yapacağı biliniyordu, ancak ayrıntılar konusunda farklı tartışmalar yürütülüyordu. Beklenen açıklama yapıldı, hatta Türkiye’deki bazı haber kanalları da bu açıklamayı canlı yayınladı. Ancak NASA uzayda yaşayan canlılar yerine, dünyada keşfedilen yeni bir türün özelliğine dair bir açıklama yaptı.

Kaliforniya Mono Golü’nde araştırma yürüten görevliler bu gölde fosfor yerine arsenikle büyüyüp üreyen bir mikroorganizmanın varlığını keşfettiler. Fosfor insan hayatı için karbon, hidrojen, azot, oksijen ve sülfür kadar önemli bir madde, RNA ve DNA’nın yapıtaşları arasında yer alıyor. Öte yandan arsenik ise zehirleyici maddeler arasında yer alıyor. Diğer bir deyişle, NASA dünya dışındaki hayatın bileşenlerinin bizimkinden farklı olabileceği hipotezini doğrulayacak bir bulgu elde etmiş oldu.

Şu anda Wikileaks ile çalkalanan dünyanın gündemini işgâl edecek yeni bir konu çıkmış oldu. Acaba NASA’nın bu açıklaması Wikileaks’ten rol çalabilir mi?

İlgili – NASA
İlgili – NTVMSNBC

İLGİLİ HABERLER