Teknoloji

N94 kodlu iPhone Apple’ın envanterine girdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, önümüzdeki salı günü gerçekleşecek iPhone 5 lansmanı öncesinde envanter sistemini gelecek nesil cihaz bulunacak şekilde güncelledi. Sızan bilgilere göre ilk önce iki iPhone ve üç iPod touch modeli sisteme eklendi. Ancak kod adlarına bakılarak yapılan tahminler bu cihazların sadece ufak güncellemeler içerdiği şeklindeydi. Bu da iPhone 4S’in varlığının gerçek olduğu şeklinde yorumlandı. Sonrasında N94 kod adıyla anılan iPhone’un sisteme eklendiği görüldü.

Apple’ın bir ya da iki iPhone modeli mi tanıtacağına dair söylentiler bir ileri iki geri şeklinde, sürekli yapılmakta. Apple’ın radikal tasarım değişikliklerine sahip bir iPhone 5 mi, yoksa daha mütevazi güncellemeler barındıracak iPhone 4S mi tanıtacağı, yoksa ikisini birden mi tanıtacağı merak konusu.

Radikal değişikliklerle geleceği söylenen yeni iPhone 5’in daha büyük bir ekran, daha ince bir profil ve yuvarlak ve MacBook Air tarzı sivrileşen bir yapıya sahip olması bekleniyor. Daha önce internete sızan kılıf tasarımları da bu beklentileri doğrular nitelikte. Öte yandan bu cihazın çift çekirdekli A5 işlemci, 1 GB RAM ve 8 megapiksel kamera barındıracağı da söyleniyor.

Bu arada, gelecek nesil iPhone’un iPhone 4S adıyla çıkarılabileceğine dair bir beklenti de varlığını korumaya devam ediyor. Yazının başında belirttiğimiz, envantere ilk etapta eklenen iki iPhone modelinin 8 GB’lık siyah ve beyaz iPhone 4 modelleri olup, son eklenen iPhone modelinin iPhone 4S olabileceği de iddia ediliyor.

Doğruları görmek için salı akşamını beklemek gerekiyor. Salı akşamı yeni iPhone ile ilgili gelişmeleri Teknoblog sayesinde hızlı bir şekilde alıyor olacaksınız.

İlgili – 9to5Mac

 

İLGİLİ HABERLER