Teknoloji

MySpace’in yeni sahipleri kötüye gidişi az da olsa durdurmayı başardı

Eski popülaritesini mumla arayan bir zamanların en popüler ve en büyük sosyal paylaşım sitesi MySpace’in yeniden o günlere geri dönüp dönemeyeceği sosyal medyada en merak edilen konulardan biri. 2008 yılında ayda 75.9 milyonluk ziyaretçi sayısına ulaşan site, 2011’in Haziran ayında yeni sahiplerine satıldığı esnada bu sayı 33 milyon ziyaretçiye kadar düşmüştü.

Sitenin yeni sahipleri olan Tim Vanderhook ve Chris Vanderhook sosyal payalşım sitesini alabilmek için 35 milyon dolar ödemişlerdi. News Corporation’ın 2005 yılında siteyi satın alırken 580 milyon dolar ödediği düşünülünce, sitenin nereden nereye geldiği ve ne kadar kötü yönetildiği konusunda bir fikir edinmek kolaylaşıyor. MySpace’in yeni sahipleri sitenin müzik ve eğlence merkezi olma özelliğine vurgu yaparken, şu ana kadar elde edilen sonuçlara bakılırsa bu planları işe yaramışa benziyor.

New York Times’ın haberine göre Vanderhooklar’ın siteyi satın almasından bu yana site 1 milyon yeni üye kazanmış durumda. Chris Vanderhook sitenin yeni müzikçalarını görücüye çıkarmasının ardından günde 40.000 yeni üye kaydı yapmaya başladığını belirtti. Vanderhookların bu işteki diğer ortağı ise müzisyen ve oyuncu Justin Timberlake.

İlgili – NY Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER