Teknoloji

Muzik akıllı kulaklık dinlediğiniz şarkıları Twitter’da paylaşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

muzik akilli kulaklik

Çevrim içi müzik uygulamalarının neredeyse tamamında dinlenen şarkıyı paylaşma seçeneği bulunuyor. Ancak bu özelliği telefonlar üzerinde kullanmak biraz sıkıntılı olabiliyor. Telefonda özelliğe erişip paylaşım için birkaç kelime yazana kadar şarkılar genellikle sona eriyor. Muzik akıllı kulaklık, bu probleme çözüm getirmeyi vadediyor. Üzerinde akıllı tuşlar bulunan akıllı kulaklıklar geliştiren şirket, kullanıcıların birkaç dokunuşla çeşitli işlevlerden faydalanmasını sağlıyor.

Sosyal ağlar üzerinde şarkı paylaşımı yapmak da bu işlevler arasında yer alıyor. Söz konusu akıllı tuşlar, kulaklığın tam olarak kulak üstündeki bölümünde bulunuyor. Kullanıcılar beğendikleri şarkıları Muzik’in destekçileri arasında yer alan Twitter’da veya Facebook’ta paylaşabilirken, bu paylaşımlara kullanıcının mevcut konumunun Google Sokak Görünümü’ndeki görüntüleri de eklenebiliyor.

Kullanıcılar akıllı kulaklıkta temel bazı işlevler için hareketle kontrol özelliklerinden de faydalanabiliyor. Örneğin ekran üzerinde yapılan çimdik hareketleri sesi ayarlama imkanını veriyor. iPhone kullanıcıları kulaklık kısmını tuttuğunda ise Siri aktive ediliyor. Hem kablolu hem de kablosuz versiyonu bulunan kulaklık, dinleyicilere stüdyo kalitesinde ses vadediyor.

Muzik, kulak üstü versiyonlarını önümüzdeki mayıs ayında 299 dolar karşılığında satışa sunacak. Kulak içi modellerin fiyat etiketinde ise 199 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER