Teknoloji

Murtazin Nokia’yı kendisine karşı “cadı avı” sürdürmekle suçluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia ile mobile-review sitesi arasındaki sürtüşme devam ediyor. Rus gazeteci Eldar Murtazin “cadı avı” olarak nitelendirdiği kendisine karşı yürütülen karalama kampanyası hakkında resmi bir açıklama yaptı.

Nokia geçtiğimiz hafta Rus makamlarına başvurarak Murtazin’in elindeki prototip cihazın alınmasını istemişti. mobile-review sitesinin editörü ise Nokia N8’in hiç bir zaman kendi sahipliği altında olmadığını, incelediği prototipin ise başkasına ait olduğunu söyledi. Murtazin elinde geri verecek hiçbir cihaz olmadığını söylüyor.

Murtazin Nokia’nın resmi blogunda ve medya ile yaptığı röportajlarda kendisinin güvenilirliliğini ayaklar altına almak için yanlış bilgilendirme yaptığını, kendisinden “gazeteci” yerine “blogger” olarak söz ederek gazeteci kimliğiyle elinde tuttuğu yasal hakları kullanışsız hâle getirmeye çalıştığını belirtiyor. Ayrıca Nokia’nın kendisiyle ilgili olarak N8 rakibi bir cihaz için Samsung’la birlikte çalıştığına dair asılsız dedikodular üretmekte olduğunu da vurguladı.

Bakalım Nokia Murtazin’in açıklamalarına nasıl bir karşılık verecek?

İlgili – mobile-review

İLGİLİ HABERLER