Teknoloji

MSN Messenger 15 yılın ardından sonunda kapanıyor

msn-messenger-290814

Microsoft bir zamanlar pek çok kişinin hayatında vazgeçilmez bir yeri olan MSN Messenger’ı, veya son adıyla Windows live Messenger’ı, 31 Ekimde tamamen sonlandırıyor. Şirket geçtiğimiz yıl MSN Messenger kullanıcılarını Skype’a yönlendireceğini geçtiğimiz yıl açıklamış, ancak servisi Çin’de açık tutmayı sürdürmüştü. 31 Ekim itibarıyla Çin’deki kullanıcıların da Skype’a yönlendirilmesiyle birlikte MSN Messenger’ın 15 yıllık ömrü sona ermiş olacak.

MSN Messenger yayın hayatına 1999’da AOL’un anında mesajlaşma servisine rakip olarak başlamıştı. Her iki şirket de sohbet pazarında hakim olmak için mücadele göstermiş, Microsoft mühendisleri AOL’un sohbet protokolü tersine işleyerek MSN Messenger’ın AIM servisine girişini sağlamış ve bu hamle AOL’un tepkisini çekmişti. Üzerinden geçen yıllarda Microsoft servise yeni özellikler eklemiş, kullanıcılara farklı his simgeleri ve oyun oynama imkanı sunmuştu.

Microsoft MSN Messenger’ın mihenk taşlarını dev yeşil maskotları kullanarak kutlamayı seçmiş olsa da, 15 yıllık yolculuğu sessiz sedasız sona erdirmeyi tercih etti. Bundan beş yıl öncesine kadar internet deneyiminin vazgeçilmez bir parçası olan MSN Messenger, artık internet kullanıcılarının hatırlarında yaşayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER