Teknoloji

MSI VR One taşınabilir sanal gerçeklik bilgisayarı tanıtıldı

MSI VR OneSırtta taşınabilen sanal gerçeklik bilgisayarları, henüz insanların bilincinde tam anlamıyla bir yer edinebilmiş değil. Pek çok insan genel konsept hakkında bir fikir sahibi olsa da, pek az sayıda kişi bu bilgisayarları deneyebilmiş durumda. Bu deneyim eksikliğinde tamamlanmış tasarımların sayısının azlığı da önemli rol oynuyor. Ancak yavaş yavaş bu durum da değişiyor. Tokyo Oyun Fuarı’nda görücüye çıkan MSI VR One, taşınabilir sanal gerçeklik bilgisayarlarının potansiyeli konusunda fikir veriyor.

VR One’ın tasarımı ilk olarak geçtiğimiz mayıs ayında gözler önüne çıkmıştı. O dönemde tanıtılan tasarım, “kızgın bir çöp kutusu”na benzetilmişti. Nihai tasarım ise VR One’ın “kızgın bir Transformer” gibi gözükmesini sağlıyor. MSI, söz konusu görüntüyü “zırh tasarımı” olarak tanımlarken, tasarımın gücü, mobiliteyi ve cesurluğu temsil ettiğini savunuyor. Şirketten yapılan açıklamada, kaslı yapı ve aerodinamik hatların sanal gerçeklik dünyasında bir süper kahraman görüntüsü oluşturduğu belirtiliyor. Şirket, bilgisayarının “füturistik robot makine tarzı”nı yansıttığının altını çiziyor.

MSI VR One Intel Core i7 işlemci barındırıyor

3.6 kilogramın biraz altında bir ağırlığa sahip olan VR One, cihaz kapanmadan değiştirilebilen iki batarya barındırıyor. Söz konusu bataryalar, tam şarjla 90 dakikalık bir oyun süresi sağlıyor. VR One’ın Core i7 işlemcisine ise GTX 1070 mobil grafik işlemcisi eşlik ediyor. Bu da cihazı çok iyi bir oyun dizüstü bilgisayarıyla eş seviyeye getiriyor.

MSI VR OneVR One’ın piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı konusunda ise şimdilik bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER