Teknoloji

Mozilla web uygulama mağazasına kabuller MWC ile birlikte başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mozilla’nın Google’ın Chrome Web Store uygulama mağazasına rakip bir oluşum için çalıştığını bir süredir biliyoruz. Şirket gelecek hafta düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’yle birlikte uygulama geliştiricilerinden başvuruları kabul etmeye başlayacak. HTML5 ve Mozilla tarafından sağlanan çeşitli API’ların yardımıyla geliştirilecek web tabanlı uygulamalar HTML5 uyumlu her platformda çalışma fırsatı bulacak.

Yazılımcılar uygulamalarını gelecek haftadan itibaren Mozilla mağazasına kayıt ettirmek için başvuruda bulunmaya başlayabilecek, ancak bu mağazanın son kullanıcıların erişimine açılması yılın ilerleyen zamanlarında gerçekleşecek. Umarız Mozilla takvimi yıl sonuna kadar sarkıtmaz. Eğer öyle olursa Mozilla’nın web tabanlı uygulama mağazası işe Google’ınkinden bir yıl sonra başlamış olacak. Üstelik 2011 yılı içinde Chrome Firefox’un pazar payından hatırı sayılır oranda kapmayı başarmıştı.

Mozilla uygulamaların HTML5 destekli tüm internet tarayıcılarında ve işletim sistemlerinde çalışacağını söylüyor. Bu durumda mağazanın müşteri kitlesinin Firefox kullanıcılarından çok Chrome kullanıcıları olma ihtimali bulunuyor. Üstelik artık çoğu HTML5 uyumluluğu taşıyan mobil internet tarayıcıları ve TV’lerde de yavaş yavaş görmeye başladığımız HTML5 tabanlı internet tarayıcıları Mozilla’nın web uygulama mağazasının potansiyel müşterileri olma niteliği taşıyor.

İlgili – Mozilla

İLGİLİ HABERLER