Teknoloji

Mozilla Marketplace HTML5 tabanlı uygulama kabulüne başladı

Mozilla’nın HTML5 uygulamalarını içinde barındıracak bir uygulama mağazasının hazırlıklarını yaptığını ve bu hafta içinde uygulama başvurularını kabul etmeye başlayacağını biliyorduk. Bu beklenti gerçekleşti ve Mozilla Marketplace HTML5 uygulama kabulüne başladı. Platform, herhangi bir HTML5 destekli internet tarayıcısı üzerinde rahatlıkla çalışacak mobil uygulamaları barındıracak.

Aslında HTML5 desteği sadece mobil değil masaüstü internet tarayıcılarında da mevcut. Ancak Mozilla’nın ilgisi doğal olarak mobil ortama kaymışa benziyor. Marketplace’in temel yaklaşımı tüm platformlara uyumluluk üzerine kurulmuşa benziyor, amaçlanan şey HTML5 uygulamalarının görünüş ve his açısından doğal uygulamalarla aynı olması ve uygulama geliştiricilerinin uygulamalarını yeniden yazmaya gerek olmadan tüm platformlara ulaştırabilmesi.

Mozilla, uygulamaları platformlara nazaran kullanıcılara bağlayacak yeni bir tanımlama sistemi de geliştirmekte olduğunun altını çizdi. Aslında bu konuyla ilgili çok fazla detay yok, ancak görünüşe göre kullanıcıların Mozilla Marketplace kullanıcı hesaplarıyla giriş yapıp tüm satın almaları tek bir çatı altına toplamaları mümkün olacak.

Mozilla Marketplace için uygulama geliştirmek isteyecek yazılımcılar için bolca kaynak mevcut. Wiki sayfaları, kod yardım dokümanları ve yazılım geliştiricilere özel blog yazıları sayesinde HTML5 tabanlı uygulamalar geliştirmek daha kolay olacaktır. Her ne kadar yazılımcıların işlerini kabul etmeye başlasa da, Mozilla Marketplace’in son kullanıcıyla buluşması için henüz vakit var. Mozilla’nın takviminde gelecek adım 2012’nin ikinci çeyreğinde gerçekleşecek beta sürümünün yayınlanması. Tüm kullanıcıların Mozilla Marketplace’e erişmesi için 2012 gibi çok geniş bir zaman penceresi işaret ediliyor.

İlgili – Mozilla

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER