Manşetler

Mozilla Labs ürünü piko projektörlü akıllı telefon konsepti: Mozilla Seabird – Video

Mozilla Labs yeni bir akıllı telefon konsepti üzerine çalışıyor. Bu akıllı telefon konseptinin geliştirilmesinde kamuoyundan gelen tavsiyeler ve hoşa gidecek özellikler temel alınmış. Seabird adı verilen bu “açık web” tabanlı cep telefonu piko-projektör teknolojisini kullanarak arayüzünü farklı ortamlara yansıtıyor ve daha büyük bir yüzeyde görüntüleme fırsatı sunuyor.

Örneğin, Seabird’ü masaya yatık bir şekilde koyduğunuzda telefon “kanat” şeklinde iki tane QWERTY dilimi oluşturuyor, bunların altında ise trackpad alanı beliriyor. Telefonu destek yuvasına yerleştirdiğinizde ise tek bir bloktan oluşan sanal klavye beliriyor. Telefonun arkasının kıvrımlı hatları sayesinde hem projektör lensi kısmen yükseltilmiş oluyor, hem de bu akıllı telefon ele daha rahat oturuyor.

Göze oldukça hoş gelen bu akıllı telefon konseptinin gerçeğe dönüşmesini çok isterdik. Ne yazık ki, Mozilla ne akıllı telefon ne de akıllı telefon işletim sistemi üretmek gibi bir planlarının olmadığını belirtiyor. Bu yapılan ise sadece bir tasarım egzersizinden öte geçmiyor.

Video: Mozilla Seabird akıllı telefon konsepti

İlgili – Mozilla Seabird

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER