Teknoloji

Mozilla Firefox’un Windows 8 Metro versiyonu üzerinde çalışıyor

Mozilla, Windows 8 için Metro tarzı bir Firefox versiyonu geliştirecek. Buna yönelik planlarını açıklayan şirketin uygulaması açık kaynak kodlu Gecko düzenleme motorunu kullanacak ve Microsoft’un yeni Windows 8 Metro tarzı uygulamaların sahip olduğu tam ekranda kullanılma ve dokunma işlevleri gibi genişletmelerden de yararlanacak. Awesomebar, sekmeler ve genel navigasyon kontrolleri de desteklenecek.

Mozilla’nın 2012’nin ikinci çeyreği içinde hazır bir prototipi ortaya koymayı hedefliyor. Windows 8 arayüzünün “snap” modları ve Firefox Metro Windows 8 üzerinde çalışan diğer üçüncü taraf uygulamalarla bilgi paylaşımında bulunmasına izin verecek sözleşmeler desteği bulunacak. Mozilla, başlangıç ekranına canlı bir kare ekleyip orada tarayıcının kullanılmadığı durumlarda bile güncellenecek çeşitli bilgileri sunmayı da düşünüyor.

Microsoft’un kendi internet tarayıcısı Internet Explorer 10’un Metro versiyonu Windows 8’in kalbinde yer alıyor. Şirket bu Metro versiyonunda Adobe’nin Flash oynatıcısını desteklemeyecek. Üçüncü taraf internet tarayıcılarında Flash’ın desteklenip desteklenmeyeceği ise henüz açıklığa kavuşmuş değil. Ancak Windows Metro için tarayıcı geliştirecek üreticilerin kendi ürünlerini Metro’daki dahili internet tarayıcısında farklılaştıracak eşsiz özellikler bulması gerekiyor. Eğer Microsoft imkân tanırsa Flash Player desteği de bunlardan biri olabilir.

İlgili – Mozilla

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER