Manşetler

Mozilla Firefox OS ile çalışan tablet test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dünya çok yakında ilk Firefox OS tabletle tanışmaya hazırlanıyor. Mozilla internet tarayıcısı tabanlı işletim sistemini tabletlerde test etmeye başladı, ayrıca kendi tablet prototipini geliştirdi. Şu anda akıllı telefonlarda çalışan ve en sonunda akıllı televizyon ekranlarında da kullanılacak olan işletim sistemi, yine de büyük ekranlı bir cihazda ilk kez görünüyor.

firefox-os-tablet-prototip-200114

Foxconn tarafından geliştirilmiş olan tablet prototipi üst sınıf bir tablet değil, ancak giriş seviyesi olduğu da söylenemez. 10 inç, 1280 x 800 piksel çözünürlüklü ekran, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve 1 GHz dört çekirdekli işlemci gibi başlıca teknik özellikler tabletin gövdesinde toplanıyor.

Yüksek piksel yoğunluklu ekranların giderek fazlalaştığı bir ortamda, bu tabletin Retina ekranlı iPad’ler, Nexus 10 veya Nexus 7 ile boy ölçüşmesi zor, ancak Mozilla’nın da böyle bir amaca sahip olduğunu düşünmüyoruz. Bu çözünürlükte bir ekran Mozilla’nın hedeflediği gelişmekte olan pazarlar için yeterli olacaktır.

Mozilla, Firefox OS yüklü telefonlarıyla gelişmiş pazarlardan çok, henüz doygunluğa ulaşmamış ve ucuz seçeneklerin ilgi gördüğü gelişmekte olan pazarları hedefliyor. Bu ülkelerde akıllı telefon pazarı gibi, tablet pazarı da henüz doygunluğa ulaşmadı. İşte Firefox da tablet çalışmalarıyla bu pastaya göz dikmişe benziyor.

İlgili >> Liliputing, Asa Dotzler

İLGİLİ HABERLER