Teknoloji

Mozilla Firefox için Google Chrome tarzı güncelleme politikası izleyecek

Mozilla, Firefox 4’ün çıkışıyla birlikte internet tarayıcısını güncelleme yöntemini değiştirecek ve Chrome tarzı bir yayın modeli benimseyecek. Mozilla geçen altı yılda sadece büyük çapta güncelleme yayınlarken, Google’ın Chrome’u ise sadece iki yılda dokuzuncu versiyona ulaşmayı başardı. Bu son büyük sürümle birlikte Mozilla yeni özellikleri daha büyük kapsamlı güncellemeler için saklamak yerine bunları daha küçük hâlde ve daha hızlı şekilde, küçük güncellemelerle yayınlayacak.

Mozilla’nın ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Jay Sullivan “İsteğimiz gücü kullanıcıların eline daha hızlı şekilde vermek.” diyerek hedeflerini özetledi. Geçtiğimiz haziran ayından beri hazır durumda olan video etiketinin henüz kullanıcılarla buluşmadığını ve Firefox 4 güncellemesinin bir parçası olacağına işaret eden Sullivan “Artık web zamanına geçiyoruz, şimdiye kadar biraz masaüstü saatine göre dağıtım yapıyorduk. Bunun çok gerekli olmadığını farkettik, artık süreç değişikliğine gidiyoruz ve küçük paketleri daha hızlı şekilde çıkaracağız.” şeklinde yeni dönemi açıkladı.

Google, Chrome internet tarayıcısı için altı haftada bir birkaç önemli özellikten oluşan güncelleme paketleri yayınlıyor. Mountain View’dakiler şimdiden Chrome 10 beta için çalışmaya başladı. Eğer Mozilla da bu modeli benimserse gelecek yıl Firefox 5, 6 ve 7 versiyonlarını görebiliriz. Şu anda on ikinci beta aşamasında olan Firefox 4’ün aday sürümünün birkaç hafta içinde yayınlanması bekleniyor.

İlgili – Electronista

İLGİLİ HABERLER