Teknoloji

Mozilla Firefox Anlatım Modu ile gözleri ekrandan uzaklaştırmayı sağlıyor

mozilla firefox monitor

mozilla firefox anlatim moduMozilla’nın internet tarayıcısı Firefox’un son sürümü, kullanıcıların çevrim içi ortamda okuma yaparak geçirdikleri zamana biraz daha kalite kazandıracak özellikler barındırıyor. Firefox’un okumayı kolaylaştıran Okuyucu Modu, 2012’de devreye girmiş ve kullanıcıların makale okurken yazıya daha iyi odaklanmalarına destek sağlanmıştı. Mozilla Firefox Anlatım Modu ile bu deneyime daha farklı bir boyut kazandırıyor.

Mozilla, Apple’ın robotik VoiceOver özelliğinin varlığı düşünülünce oyuna katılmak için biraz geç kalmış olarak değerlendirilebilir. Yine de, Firefox’un yazılı metni konuşmaya çevirme aracı sayesinde kullanıcılara bakışlarını ekrandan başka bir yere çevirme fırsatı sağlanıyor. Böylelikle özellikle keyif amaçlı yapılan okumaları başka bir yolla gerçekleştirmek mümkün oluyor.

Mozilla Firefox Anlatım Modu ile birlikte Okuyucu Modu’nu da yeniliyor

Mozilla Firefox’un Okuyucu Modu da Anlatım Modu’nun çıkışına paralel olarak bazı yeni özellikler kazanıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde metnin dizilimi üzerinde düzenleme yapabiliyor ve harf boyutunu değiştirebiliyor. Açık ve koyu renkli temalar ise okuma işleminin zaman dilimine göre kolaylaştırılmasını sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER