Teknoloji

Mozilla Firefox’ta 404 hata sayfaları yerine arşivlenmiş sayfaları gösterecek

mozilla firefox monitor

mozilla firefoxMozilla’nın Firefox internet tarayıcısı pazar payı bakımından Chrome ve Internet Explorer’ın gerisinde olabilir, ancak bu iki internet tarayıcısının söz vermediği bir şeyin sözünü veriyor. O söz de 404 kodlu “sayfa bulunamadı” hatalarını göstermemek.

Mozilla, Test Pilot platformu içinde yeni bir proje başlattı. Bu proje kapsamında bulunamayan web sayfaları yerine ilgili siteden arşivlenmiş yazı veya haberler gösteriliyor. Böylelikle kullanıcılara daha önce arama yapsalardı, neler bulabileceklerine dair bir fikir verilmiş oluyor.

Mozilla’nın No More 404s olarak adlandırılan eklentisi, bulunamayan bir web sayfası açıldığında kullanıcılara arşivlenmiş versiyonu ziyaret etme seçeneği sunuyor. Söz konusu arşiv de İnternet Arşivi’nin Wayback Machine olarak adlandırılan zaman makinesinden sağlanıyor.

Eski veya popüler birçok sayfanın ya da sitenin eskiden alınmış ekran görüntüleri söz konusu arşiv servisinde bulunuyor. Mozilla’nın eklentisi, Wayback Machine’de ilgili sayfa için bir arşiv kaydı bulunmadığı takdirde çalışmıyor. Aynı şekilde sitenin otomatik olarak başka bir sayfaya yönlendirme yapması veya başka tür bir hata vermesi hâlinde de eklenti çalışmıyor.

No More 404s adlı eklenti çok yakında Mozilla Firefox’ın genel sürümüne de gelecek. Ancak şu an için sadece internet tarayıcısının deneysel nitelik taşıyan Test Pilot platformunda bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER