Teknoloji

Mozilla web uygulamaları için güçlendirilmiş Firefox 22’yi yayınladı

Mozilla Firefox web tarayıcısının 3D oyun, video görüşmeleri ve dosya paylaşımı gibi yenilikler içeren yeni sürümünü yayınladı. Bu yeni sürüm yazılımcılara herhangi bir eklenti veya üçüncü taraf yazılım gerektirmeden çalışan web uygulamaları geliştirme imkanı da tanıyor.firefox-22-260613

Firefox 22 JavaScript’in aşırı güçlendirilmiş bir versiyonunu içeriyor, böylelikle yazılımcıların üç boyutlu oyun veya fotoğraf işleme gibi web uygulamalarını herhangi bir ek yazılım yüklemeye ihtiyaç bıraktırmadan çalışacak şekilde geliştirmelerine izin veriyor. Mozilla, daha yetenekli ve özellik bakımından zengin internet tarayıcısının daha fazla yazılımcı ilgisi çekeceğini, böylelikle kullanıcı rekabetinde ön plana çıkacağını umuyor. Şirket Firefox 22 ile ilgili olarak yayınladığı blog yazısında da bu heyecanını belli etti ve yazılımcıların Firefox için uygulama geliştirmeye başlamaları için sabırsızlandıklarını kaydetti.

firefox-22-banana-bread-260613

Mozilla bununla da kalmadı, BananaBread olarak adlandırılan üç boyutlu bir oyunu da gösterdi. WebGL, Emscripten, asm.js ve WebRTC gibi web teknolojilerini sergileyen şirket kullanıcıların Firefox ile üst sınıf üç boyutlu oyunları bile aynı anda birden fazla oyuncuyla oynayabileceklerini gösteriyor.

İlgili >> Mozilla Blog, Banana Bread, Firefox

İLGİLİ HABERLER