Teknoloji

Motorola’nın 7 inç’lik Xoom tableti kendini gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Motorola’nın bu yılın başlarında tanıttığı, Türkiye’de de satılmakta olan 10.1 inç’lik Xoom tabletin selefi niteliğini taşıyacak 7 inç’lik Android tabletin fotoğrafı internete sızdı. ThisIsMyNext blogu tarafından paylaşılan bilgilere göre daha küçük ve ince olan bu Android Honeycomb Motorola’nın laboratuvarlarında test ediliyor.

Cihaz hakkında henüz fazla bir detay yok, ancak söz konusu tabletin Xoom’a göre daha taşınabilir bir alternatif teşkil ettiğine inanılıyor. Fotoğrafa bakılırsa cihazın, dikey tutuşa göre alt kenarında iki adet girişin varlığı dikkat çekiyor. Bunlar çeşitli çevresel cihazları, şarj aletlerini ya da monitörleri bağlamak için kullanılacak microUSB ve microHDMI kapıları olabilir. Ekranda ise Honeycomb’un kamera uygulaması açık gibi görünüyor. Bu da cihazda en az bir adet kameranın bulunduğu şeklinde yorumlanabilir.

Bu müstakbel Motorola tableti Xoom’a göre daha düzgün bir tasarıma sahip gibi görünüyor. Bu noktada Motorola da Samsung’u takip edip estetik tasarıma daha fazla önem veriyor gibi görünüyor. Cihazın içinde nelerin bulunduğu ise şu noktada belirsiz. Motorola’nın Xoom tabletinde Tegra 2 işlemci yer alıyordu. Ancak Android Ice Cream Sandwich ile birlikte TI OMAP işlemcilerin referans hâline geleceği iddiası ve Motorola’nın akıllı telefonlarında Texas Instruments yongalarına yer vermesi, bu cihazda da OMAP yongasetini görme ihtimâlimizi kuvvetlendiriyor.

İlgili – ThisIsMyNext

İLGİLİ HABERLER