Manşetler

Moto Z ve Moto Z Force Moto Mods modüler aksesuarla geliyor

motorola moto z
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

motorola moto zLenovo’nun sahibi olduğu Motorola iki yeni amiral gemisi Android telefonu; Motorola Moto Z ve Moto Z Force’un duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni akıllı telefonlar Moto Mods olarak adlandırılan modüler aksesuarlarla birlikte sunulacak.

Lenovo’nun ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlediği Tech World 2016 konferansında duyurulan Moto Z, Motorola’nın üst sınıf Android telefonu olma özelliğini taşıyor. Moto Z’de 5.5 inç, Quad HD AMOLED ekran bulunurken, ekranın altında da tıpkı Moto G4 Plus’ta olduğu gibi parmak izi okuyucusu yer alıyor. 5.2 mm.’lik kalınlığa sahip metal gövdesiyle bir hayli ince ve çekici görünen bu telefonu 2.2 GHz dört çekirdekli Snapdragon 820 işlemci güçlendiriyor. 4 GB RAM, 32 GB veya 64 GB dahili hafıza seçenekleri, 2 TB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası da diğer teknik özellikler arasında bulunuyor.

motorola moto zMoto Z’nin arkasında 13 megapiksel, optik görüntü sabitleme ve lazer otomatik odak özellikli kamera yer alıyor. Önde de geniş açılı lens barındıran, ayrıca yanında bir de LED flaş bulunan 5 megapiksel kamera mevcut. Lenovo tarafından “suyu kovucu” olarak nitelendirilen bu telefon su sıçramalarına veya yağmura karşı dayanıklı görünüyor.

Lenovo, Moto Z ve Moto Z Force modelleriyle kullanılabilecek, Moto Mods adlı modüler aksesuarları da çıkardı. Telefonun arkasında yer alan 12 adet sihirli pin sayesinde ve mıknatıs kuvvetiyle telefona bağlanan modüler aksesuarlar arasında Moto Insta-share olarak adlandırılan özel projektör, Moto Shells olarak adlandırılan kapaklar ve şarj imkanı sunan JBL SoundBoost and Power Pack bulunuyor.

Moto Insta-Share Projector sayesinde telefonu herhangi bir yüzeye 70 inçe varan büyüklüğe sahip bir görüntü yansıtabilen projektöre dönüştürmek mümkün oluyor. Bu projektör ile duvara veya 90 derece dönebilen menteşe yardımıyla tavana yansıtma yapılabiliyor. JBL SoundBoost and Power Pack aksesuar da adından anlaşılacağı üzere hem telefondan dışa yayılan sesi güçlendiriyor hem de 22 saate varan pil ömrüne çıkacak şekilde ek güç sunuyor. Bu arada ayağı sayesinde telefonda bir şeyler izlemeyi kolaylaştırıyor. Değiştirilebilir Moto Style Shell kapaklarda da gerçek ahşap, deri veya kumaş gibi daha değerli materyaller kullanılmış.

Moto Z’nin bir başka ilginç özelliği 3.5 mm kulaklık jakı barındırmaması. Bunun yerine USB-C portu veya USB-C portu üzerinden bağlanan kulaklıklar kullanılabilir. Ayrıca Bluetooth özellikli kulaklıkları da Moto Z ile kullanmak mümkün olacaktır.

Moto Z Force ise genel olarak Moto Z ile hemen hemen aynı özelliklere sahip. Ancak Moto Z’nin arkasında yer alan kameradan farklı olarak Force modelinde 21 megapiksel, optik görüntü sabitleme, lazer otomatik odak ve faz algılamalı otomatik odak özellikli kamera bulunuyor. Ayrıca Moto Z’nin 2600 mAh kapasiteli sabit piline karşın Force’da 3500 mAh kapasiteli sabit bir pil yer alıyor. Ayrıca 7 mm. ile Force, Moto Z’ye göre daha kalın. Yine de, genel kriterlere göre oldukça ince olduğunu söyleyebiliriz.

Moto Z eylül ayında, Moto Z Force ve Moto Mods aksesuarlarla birlikte satışa sunulacak. Telefonların ve aksesuarların fiyatları şu an için netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER