Teknoloji

Motorola Moto E (2015) Ön İnceleme

motorola-moto-e-2015-on-inceleme-22

Motorola MWC 2015’in hemen öncesinde yurt dışındaki gazetecilere ve teknoloji yazarlarına gönderdiği gizemli kutularla Moto E’nin 2015 versiyonunun duyurusunu gerçekleştirmişti. Bunun hemen ardından MWC 2015’te de Lenovo standında Moto E’nin yepyenisi ziyaretçileri karşıladı.

motorola-moto-e-2015-on-inceleme-17motorola-moto-e-2015-on-inceleme-18motorola-moto-e-2015-on-inceleme-20motorola-moto-e-2015-on-inceleme-10Giriş segmentinde bir Android telefonu olan Motorola Moto E yuvarlak arka yüze, köşelere ve kenarlara sahip kompakt tasarımıyla bir hayli kullanışlı ve rahat bir telefon gibi görünüyor. Her ne kadar 12.3 mm.’lik kalınlığa sahip bir gövdesi bulunsa da, sadece 4.5 inç ekran barındırması sayesinde tek elle rahatlıkla tutulup kullanılıyor. Telefonun plastikten yapılmış gövdesi yeteri kadar sağlam görünüyor. Telefonun kenarlarını çevreleyen sert plastik bant çıkarılabiliyor ve Motorola’nın sunduğu farklı renkteki alternatiflerle değiştirilip telefon özelleştirilebiliyor. Ayrıca kenarlarla birlikte arka yüzeyi de kapatan çeşitli kılıflar da Motorola tarafından sunuluyor. Kenar bandını çıkarmak biraz zor gibi görünse de, Motorola telefonun alt kenarına eklediği ve ilk bakışta hemen göze çarpmayan küçük bir çentik yardımıyla bunu kolaylaştırmış.

Moto E 2015’in 4.5 inç IPS LCD ekranı 540 x 960 piksel çözünürlük desteğine sahip. 245 ppi gibi düşük bir piksel yoğunluğu barındıran bu ekran çok etkilemiyor, ancak kötü de olduğunu söyleyemeyiz. Belki keskin yazı ve grafikler söz konusu değil, pikseller belli oluyor, ancak internette gezinirken çok fazla rahatsız olduğumuzu söyleyemeyiz. 190 avro gibi uygun bir Avrupa satış fiyatına sahip olacak telefon için yeterli bir görsel deneyim bu ekran tarafından sunuluyor.

Telefonun iki farklı versiyonu bulunuyor; 3G modelinde Qualcomm Snapdragon 200, LTE modelinde ise Snapdragon 410 işlemci yer alıyor. LTE destekli versiyonun biraz daha iyi performans sunmasını bekleyebiliriz. 1 GB RAM barındıran telefonun 8 GB’lık dahili saklama alanı çok yeterli olmayacaktır, bu da 32 GB’ye kadar bellek kartlarını destekleyen yuvaya epey iş düşeceği anlamına geliyor. Arkada 5 megapikel kamera 720p video kayıt desteği sunarken öndeki kamera VGA ile yetiniyor.

Android 5.0 Lollipop ile yüklü olarak gelen Motorola Moto E 2015’te Google’ın sunduğu ham kullanıcı arayüzüne hiç dokunulmamış, sadece birkaç Motorola uygulamasının eklenmesiyle yetinilmiş.

Motorola Moto E 2015 genel olarak yüksek profilli teknik özellikler peşinde koşmayan, fotoğraf ve video çekmekle çok ilgilenmeyen, en önemli işi e-posta kontrolü veya sosyal ağlardan gezinmek olan kullanıcı kitlesini hedefliyor. Değiştirilebilir kenar bantları ve arka kapaklı kılıf seçenekleri bu telefonu gençler için de biraz daha cazip hâle getiriyor.

 

 

İLGİLİ HABERLER