Teknoloji

Motorola, HTC ve ASUS’un NVIDIA Tegra 2 tabanlı akıllı telefon/tablet planları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NVIDIA’nın ikinci nesil Tegra 2 yongaseti henüz gün yüzü görmüş sayılmaz, ancak eğer Digitimes’ın haberi doğruysa bu durum tümden değişebilir. Sitenin haberine göre Motorola, ASUS ve HTC gibi şirketlerin hepsi Tegra 2 için sipariş verdi. Motorola, 1080p içerikleri oynatabilen bu işlemciyi yakında çıkacak akıllı telefonlarında kullanmayı planlarken HTC ve ASUS ise üretecekleri tablet cihazlarında Tegra 2 işlemcilere yer vermeyi düşünüyor.

MSI ve Toshiba ise sırasıyla WindPad 110 ve Folio 100 adlı Tegra 2 tabanlı tabletlerini çoktan görücüye çıkardılar. HTC de her ne kadar büyük ekranlı bir dokunmatik cihazın üzerinde çalıştığını inkâr ederken, şirketin tablet çalışmalarını devam ettirdiği ve 2011’in ilk çeyreğinde yeni ürününü tanıtmaya planladığı gelen dedikodular arasında yer alıyor.

Öte yandan Motorola daha önce yapmış olduğu bir açıklamada 2010 yılının sonuna kadar 2 GHz işlemcili bir akıllı telefon üretmeyi planladığına dair niyetini belli etmişti. Ancak bu açıklamada hangi silikon üreticisiyle çalışacağını açık etmemişti. NVIDIA’nın CEO’su Jen-Hsun Huang’a göre Motorola NVIDIA’nın uzun vadeee birlikte çalışacağı en büyük müşterilerden bir tanesi…

İlgili – Digitimes

İLGİLİ HABERLER