Teknoloji

Motorola Moto X, Moto X Pro ve Moto G ile Çin’e geri dönüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

motorola-cin-260115

Motorola’nın Çin’deki geçmişi 1987’ye kadar uzanıyor. Bir süredir ülkedeki faaliyetlerini durduran şirket, 2015 ile birlikte “Dünyanın en büyük ve heyecanlı akıllı telefon pazarı” olarak tanımladığı Asya ülkesine geri dönüyor.

Motorola Başkanı ve COO’su Rick Osterloh, 2014 model Moto X ve LTE uyumlu Moto G ile Çin pazarının kapılarını yeniden açtı. Moto X Pro ise Nexus 6’nın yeniden etiketlenmiş bir versiyonu olarak Çinli kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Moto Hint Bluetooth kulaklığı, Moto Maker telefon özelleştirme servisi ve Moto 360 akıllı saat de şirketin Çin açılımının diğer adımlarını oluşturuyor.

Motorola’dan yapılan açıklamaya göre, Moto X Çin’de Android Lollipop işletim sistemiyle çalışan ilk akıllı telefon olacak. “Saf Android” yaklaşımının altını bir kez daha çizen Motorola, arayüz ve özelleştirme yapmak yerine hız optimizasyonuna ve baz etkileşimlerin kalitesini artırmaya odaklanacak.

Motorola’nın müşterilerini unutmadığının altını çizen şirketin ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Scott Sinclair, Motorola’nın yeni Android sürümlerini kısa süre içinde yayınlama konusundaki geçmişini bu sözüne bir kanıt olarak gösterdi.Çinli müşterilerine küresel hizmet kalitesini sunmayı hedefleyen Motorola; Moto X, Moto X Pro ve Moto G’yi Çin Yılbaşı olan 19 Şubattan sonra satışa sunacak.

Motorola geçtiğimiz yıl Google tarafından Çinli Lenovo’ya satılmıştı. Lenovo’nun Çin akıllı telefon pazarındaki liderliğine rağmen; Motorola’nın yeniden Çin pazarına sokulması, marka değerinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER