Teknoloji

Motorola Android’le neler yaptığına bakın: MOTOBLUR ve CLIQ – Galeri & Video

motorola-cliq-androidAndroid trenindeki cep telefonu üreticilerinden biri olan Motorola yaptığı çalışmaların meyvelerini bugün düzenlemiş olduğu basın toplantısıyla tanıttı. Haberleri sıcağı sıcağına buradan aktaralım. Motorola’nın Android stratejisini gözler önüne serdiği bu toplantıda Blur ya da MOTOBLUR olarak adlandırılan özelleştirilmiş arayüz tanıtıldı.

MOTOBLUR sosyal ağlar etrafında kurulmuş bir arayüz. Twitter, Facebook, Gmail, MySpace, Yahoo, Last.fm ve bunun gibi sosyal ağlara ait bileşenleri barındıran bu arayüz telefondaki kişi listesi ile entegre çalışabiliyor. Kişi listenizde yer alanların sosyal ağlarda yaptıkları anında MOTOBLUR’un bileşenlerine düşüyor. Ayrıca MobileMe gibi GPS üzerinden izleme ve uzaktan veri silme gibi işlevlere de sahip.

Cihaz tarafına bakacak olursak, Motorola’nın ilk Android’li cihazı CLIQ’i görüyoruz. 2009’un son çeyreğinde ABD’deki T-Mobile abonelerine sunulacak olan bu telefon haliyle MOTOBLUR Android arayüzüyle çalışıyor. Motorola bu telefon için “sosyal marifetlere sahip ilk telefon” tabirini kullanıyor. Kış beyazı ve Titanyum gibi iki farklı renk seçeneği ile sunulacak CLIQ’te 3.1 inç’lik 320 x 480 çözünürlüklü ekran, 3G, WiFi ve 24 fps’lik video kaydı yapabilen 5 megapiksellik kamera bulunuyor. CLIQ, ABD dışında DEXT adı ile pazarlanacak. Orange, Telefonica ve America Movil gibi operatörler de bu cihazı abonelerine sunacak. MOTOBLUR ve CLIQ’in fotoğraflarını yazının devamındaki galerilerde bulabilirsiniz.

Galeri: Motorola CLIQ
[nggallery id=175]

Video: Motorola CLIQ

Galeri: Motorola MOTOBLUR
[nggallery id=174]
Resimler: Engadget

İlgili – Motorola

İLGİLİ HABERLER