Manşetler

Motorola Android 3.0 Honeycomb ile çalışan tableti Motorola XOOM’u tanıttı – Video

Motorola’nın yaklaşık iki hafta önce yayınladığı “Tabletin Evrimi” konulu videosuyla CES 2011’de duyuracağı tableti işaret etmişti. Nihayet bu tabletle tanışma fırsatı bulduk. Android 3.0 Honeycomb işletim sistemiyle çalışacak 10.1 inç’lik dokunmatik ekranlı tablet Motorola XOOM karşımızda.

1 GHz’lik çift çekirdekli işlemciye sahip olan Motorola XOOM, 1080p HD video oynatma kabiliyetine sahip. HDMI-out çıkışı sayesinde Full HD görüntüleri bir HDTV’de de oynatmak mümkün. Ön yüzünde video görüşmeleri için 2 megapiksellik kamera taşıyan XOOM’un arkasında da 5 megapiksellik, 720p video kayıt yetenekli bir kamera bulunuyor. Bluetooth klavye ve dock aksesuarlarının da piyasaya sürüleceği bu tablet WiFi desteğine ve ABD’li mobil operatör Verizon Wireless’in sunacağı 3G bağlantısına da sahip olacak. Ayrıca harici bir modem cihazıyla 4G LTE şebekelerine bağlanmak da mümkün olacak.

Motorola XOOM Android tabletin 2011’in ilk çeyreğinde ABD’de satışa çıkması bekleniyor. Satış fiyatı ise henüz belirlenmedi.

Video: Motorola XOOM Android Tablet tanıtım videosu

Video: Motorola XOOM tanıtımı

İlgili – Motorola

İLGİLİ HABERLER