Teknoloji

Motorola Almanya’da Apple’a karşı yeni bir zafer elde edemedi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Motorola’nın Apple’a karşı Almanya’nın Mannheim Bölge Mahkemesinde açmış olduğu patent davasında karar geçtiğimiz cuma verildi. Dava konusu olan patentin 3G/UMTS kablosuz iletişim standardı için önem taşıdığı ve CDMA (kod bölmeli çoklu erişim) sinyalini işlemek için kompleks sözde gürültü dizisi üreten sistem veya yöntem olarak kullanıldığı belirtildi.

Hakim Andreas Voss’un iddiasına göre Motorola patentinin Apple tarafından ihlâl edildiği konusunda ikna edici bir kanıt sunmakta başarılı olamadı. FOSS Patents’e göre Motorola, Apple’ın ihlâlini göstermek yerine 3G/UMTS standardının herhangi bir uygulamasının eninde sonunda kendi buluşunu ihlâl edeceği fikrini savunmuş.

Motorola geçtiğimiz aralık ayında Cupertino şirketine karşı bir hukuk zaferi elde etmiş, iPhone ve iPad’lerin satışının Almanya’da yasaklanması ihtimali doğmuştu. Söz konusu karar bu ayın başında uygulamaya sokulmuş, Apple’ın bazı cihazları özellikle çevrimiçi mağazada satıştan çekilmişti. Ne var ki, çok zaman geçmeden satışlar tekrar başlamıştı.

İlgili – FOSS Patents

İLGİLİ HABERLER