Teknoloji

Moto Z Tango modülüyle artırılmış gerçeklik desteği kazanabilir

moto z tango

moto z tangoGoogle’ın Tango adlı artırılmış gerçeklik platformu Moto Z kullanıcıları sayesinde çok yakında yeni bir kitleye kavuşabilir. Motorola’nın söz konusu artırılmış gerçeklik olduğunda Google’ın geliştirdiği bu teknolojinin avantajlarından faydalanmayı bir fırsat olarak gördüğü anlaşılıyor. Şirketin CEO’su Aymar de Lencquesaing, amiral gemisi telefonlarının Project Tango desteği kazanabileceğini söylüyor. Üstelik bu destek Moto Z’nin özel bir versiyonunun çıkarılmasıyla değil, yeni bir Tango modülüyle sağlanacak.

Bir basın toplantısında konuşan de Lencquesaing, Lenovo’nun Phab 2 Pro’yu çıkarmasından ve Project Tango’nun şirketinin cihazları için öneminde bahsetti. Yakında çıkaracakları bir Tango modülüyle Z modeli için de Tango işlevinin kazandırılacağını kaydetti.

Moto Z Tango modülü için söz konusu açıklama bir resmi doğrulama sayılmayabilir. Ancak Tango uyumluluğu konusunda somut adımlar atacak bir şirket varsa, o da Motorola olacaktır. Aslında Motorola, bu konuda ana şirket Lenovo’nun izinden gidiyor. Lenovo da, yukarıda belirttiğimiz gibi daha önce Google’ın artırılmış gerçeklik destekleyen telefonunu çıkarmıştı. Motorola telefonuyla da artırılmış gerçeklik alanında önemli işler gerçekleştirilecek gibi görünüyor.

Mevcut Moto Z cihazları için çıkarılacak bir modül Motorola için hem artırılmış gerçekliği hem de modül kullanımına olan ilgiyi yeni bir aksesuarla test etme imkanı sunacak. Moto Z’nin arkasına yerleştirilecek bir modül geliştirme imkanı sayesinde Motorola’nın tamamen yeni bir cihaz geliştirmek için zaman ve iş gücü harcamasına da gerek kalmayacak. Ayrıca müşterilerin de AR teknolojilerinin tadına bakmak için ek ödeme yapmaları gerekmeyecek.

Her ne kadar de Lencquesaing Moto Z için bu tarz bir modülün çıkacağını kesin olarak doğrulamamış olsa da, Tango desteğinin şirketin ilgilendiği konulardan bir tanesi olduğunu açık şekilde belli etti. Telefonlar için AR teknolojilerinin muhtemelen kalıcı olacağını ve AR pazarının da Motorola’nın giriş yapmayı planladığı alanlardan bir tanesi olacağını kaydetti. Söz konusu teknoloji için özel bir modül çıkarılıp çıkarılmayacağını yakın zamanda görme fırsatı elde edeceğiz.

Bu arada Lenovo, Moto Z ve Moto Z Play’i geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de satışa sundu. Ayrıca şirket mevcut olan modülleri de telefonlarla beraber getiriyor. Eğer AR modülü çıkarsa, o da büyük ihtimalle çok zaman geçmeden ülkemize gelecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER