Manşetler

Moto X resmiyet kazandı: 4.7 inç 720p ekran, çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemci

Motorola, daha tanıtılmadan önce etrafında epey bir heyecan dalgası yaratan yeni telefonu Moto X’e nihayet resmiyet kazandırdı. Geçtiğimiz hafta sızan teknik özellikler Moto X’in en üst sınıf Android telefon olmadığını göstermişti, ancak bu telefon teknik özellikleri dışında ilginç kılan birçok özellik barındırıyor. Motorola’nın Google çatısı altına girdikten sonraki ilk büyük işi olan Moto X ABD’de üretilen ve ne yazık ki ABD dışında piyasaya çıkışı şimdilik planlanmayan bir telefon.

Motorola-Moto-X-010813

Moto X tamamen özelleştirilebilir bir akıllı telefon. Moto Maker adı verilen bir sistemle esneklik sağlanıyor. Siyah ve beyaz olmak üzere iki temel renk seçeneğiyle piyasaya çıkacak olan Moto X’i Amerikan mobil operatör AT&T’den satın alacak kullanıcılara arka panel için toplam 18, ön panel için iki ve renk bakımından da toplam 7 farklı özelleştirme seçeneği sunulacak. Ayrıca arka panele özel bir isim veya mesaj eklemek de mümkün olacak. Öte yandan kullanıcılar beyaz veya siyah şarj aletleri arasından da istediklerini seçebilecekler. Telefonun rengine uygun bir kulaklık da kutu içerisine eklenecek.

Motorola Moto X’in temelince X8 Mobil Bilişim Sistemi bulunuyor. Bu, basit anlamda bir yongaüstü sistem değil, bir grup gibi düşünülebilir. Aslında cihazda 1.7 GHz çift çekirdekli Krait işlemci ve dört çekirdekli Adreno 320 GPU içeren Qualcomm Snapdragon S4 yongaset yer alıyor. Bu yongaset iki Motorola işlemcinin yanına ekleniyor. Bu Motorola işlemcilerinden bir tanesi dil yorumlama (Google Now için) işleri için görev üstlenirken bir tanesi de bağlamsal bilişim çekirdeği olarak çalışıyor.

Motorola-Moto-X-010813-2

4.7 inç, 720p çözünürlüklü AMOLED ekran, 2 GB RAM, 16 GB dahili depolama alanı (AT&T için 32 GB’lık seçenek de mevcut), 2200 mAh kapasiteli batarya gibi başlıca teknik özelliklere sahip Moto X’in tek bir şarjla 24 saatlik kullanım sunabileceği söyleniyor. Fotoğraf ve video çekimi tarafında 10 megapiksel Clear Pixel teknolojili arka kamera ve 2 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor. Her iki kamera da 1080p Full HD kayıt yapabiliyor.

Bağlantılar tarafında Bluetooth 4.0, USB 2.0, 802.11a/b/g/n/ac, GPS ve GLONASS, 3.5 mm. kulaklık jakı, Miracast Kablosuz Ekran, NFC ve nano-SIM kart yuvasını görüyoruz.

Motorola Moto X, Android 4.2.2 Jelly Bean ile yüklü olarak gelecek. Bu arada Google, Moto X kullanıcılarına 50 GB kapasiteli Google Drive alanını iki yıl boyunca ücretsiz olarak sunacak.

Motorola Moto X bu ayın sonu itibarıyla ABD’de piyasada olacak. 16 GB kapasiteli model 199 dolar peşin fiyat ve 2 yıllık sözleşmeyle AT&T, Sprint, T-Mobile, US Cellular ve Verizon gibi ABD mobil operatörleri tarafından satılacak. Ayrıca 32 GB’lık model de 249 dolarlık ön ödemeli fiyatla AT&T tarafında satılacak.Yazının başında da belirttiğimiz gibi, Moto X ABD dışına pek çıkacak gibi görünmüyor. Pocket-lint sitesinin belirttiğine göre Motorola’nın Moto X’i Avrupa’ya getirmek gibi bir planı şu an için yok. Ancak yetkililer Avrupa için de ilgi çekici ürünlerin plan dahilinde olduğunu kaydettiler, ancak bu cihazlar hakkında pek bilgi verilmedi.

İlgili >> SlashGear, The Verge, Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER